Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2015. 22:33   >>  22:25 2

SOCIJALNA INKLUZIJA

Značaj radnookupacione terapije

Realizacija projekta "Socijalna inkluzija kroz radnookupacionu terapiju", koja je počela 19. marta, bila je tema kojom su se danas u Bijelom Polju bavili nosioci projekta.

Vrijednost projekta iznosi 169.550 eura, saopštila je direktorica "Tise" Saida Čikić. Ona je podsjetila da projekat finansira Delegacija EU kroz Program prekogranične saradnje BiH-Crna Gora, a sprovode ga Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju "Tisa" - Bijelo Polje i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić sa strane Crne Gore, a Centar za odgoj, obrazovanje i rehbilitaciju "Vladimir Nazor" – Sarajevo sa strane Bosne i Hercegovine.

"Cilj projekta je doprinos poboljšanju kvaliteta života djece i omladine sa invaliditetom i njihovih porodica kroz korišćenje sportske i radnookupacione terapije, te različite metode rada koje primjenjuju centri iz Bijelog Polja, Nikšića i Sarajeva", kazala je Čikić.

Direktor sarajevskog Centra "Vladimir Nazor", Zulfo Ahmetović, pojašnjavajući značaj projekta, kazao je da su njegove ciljne grupe djeca i mladi sa invaliditetom, njihove porodice, te stručnjaci iz institucija koje su direktno uključene u rad sa tom populacijom.

"Razmjenom iskustava, u znatnoj mjeri ćemo podići nivo usluga u sva tri centra", ocijenio je Ahmetović, preporučujući neke od radnookupacionih terapija koje primjenjuju u Centru u Sarajevu, među kojima su rad u plastenicima, drvopreradi i pčelarstvu.

Radojka Koprivica, predstavnica Dnevnog centra iz Nikšića, smatra da socijalnu inkluziju, koja je aktuelna u zemljama Evropske unije, treba da bude zastupljena u što većoj mjeri i u zemljama koje teže EU.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније