Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 05. 2015. 12:19   >>  12:11 16

NJEMAČKA

Građani sa sjevera smješteni u šatore

Građani sa sjevera Crne Gore, koji su posljednjih 15 dana otputovali u Njemačku, u nadi da će u toj zemlji dobiti azil, u gradu Braunšvajgu smješteni su u šatore i kontejnere zbog nedostatka mjesta u prihvatnom centru. Nevladina organizacija Euromost nam je prislijedila fotografije koje su, kako navode, dobili juče, na Dan nezavisnosti, iz tog grada.

Kako navode iz Euromosta, oni su četiri posljednja mjeseca upozoravali  da se preduzme nešto, osim, kako kažu, pokušaja da se masovni odlazak građana sa sjevera Crne Gore zataška  od strane predstavnika Vlade.

“Problem koji je nacionalni jer nam stanovništvo odlazi, napušta nam državu, gladuje, suočava se sa teškim ekonomskim problemima i dalje za Vladu Crne Gore nije ozbiljan”, kažu iz Euromosta poručujući da predstavnici Vlade moraju da izađu u javnost i da priznaju da je stanje alarmantno.

“Da li nas je neko na sjeveru pitao kako smo ove godine proslavili dan nezavisnosti, dok su nam na hiljade gradjana pod šatorima i kontenjerima  u drugim državama, gdje čekaju milostinju da bi svoju djecu prehranili, da li se ko u ovoj državi zapita ko se sada brine o njima, pitamo sada predstavnike Vlade dali su ovi šatori i kontenjeri  i ova narodna kuhilja na fotografijama ta  turistička mjesta gdje idu gradjani sa sjevera, koja su pomenuta u javnosti od strane predstavnika Vlade”, navodi se u saopštenju Euromosta. 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније