Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 05. 2015. 16:36   >>  23. 05. 2015. 08:48 10

ZASTAVE NA KULAMA

Novi prvi put slavi Dan nezavisnosti

Herceg Novi je 14 godina bio opoziciona opština, ali često i opozicija državi i njenim simbolima. Međutim, za nekoliko mjeseci nova vlast, iako se najviše bavi razvojnim problemima, nastoji da pokaže i pripadnost ovog grada državi i njenim civilizacijskim vijednostima.

Proteklih devet godina u Novom se Dan nezavisnosti slavio tako što opštinska i javna preduzeća nijesu radili. Nikakvog programa, osim u muzičkoj školi. A kada je riječ o državnim simbolima, tek ove godine osvanule su crnogorske bandijere tamo gdje ih nikada nije bilo, na tvrđavama Forte mare, Kanli kula i na simbolu Novoga - Sat kuli.

"Ovo je grad koji zna da cijeni i prošlost i realnost, međutim, podsjeća me na čovjeka koji je dugo vremena proveo u onom gipsanom koritu, pa sad pokušava da nauči da hoda, da se polako uspravlja", kaže za TVCG vršilac dužnosti direktora JUK „Herceg fest“ Stevan Koprivica.

U osvit praznika desio se i promenadni koncert gradske muzike, kao i tradicionalni koncert nagrađenih učenika i profesora u muzičkoj školi Herceg Novi. 

 

Rada Đaković, TVCG

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније