Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 05. 2015. 17:35 >> 18:00
1

ROŽAJE FREE PRESS

"Izvinjavamo se ako je informacija pogrešna"

Informaciju o tome da će u Rožajama Ministarstvo prosvete izvršiti provjeru sumnjivih fakultetskih diploma u Rožajama internet stranica "Rožaje Free Press" dobila je od izvora koji su im ranije dostavljali pouzdane informacije, zbog čega su i objavili tu vijest, te se iskreno izvinjavaju ukoliko nije istinita, saopšteno je iz uredništva tog sajta. Bošković je ranije danas demantovao njihove tvrdnje.

Oni su naglasili da su pojedini mediji ranije pisali da će Ministarstvo provjeriti diplome, a da je uredništvo internet strane dobilo informacije o takvom postupku u Rožajama.  

"Informaciju o tome da će provjera biti izvršena u Rožajama dobili smo od našeg izvora informacija (što možemo i potvrditi) i prihvatamo grešku ukoliko ta informacija nije tačna. Kao neplaćena grupa moderatora na jednom nezavisnom mediju, najveći problem sa kojim se suočavamo je nedostatak vremena zbog ličnih obaveza, zbog čega izvore koji su prethodno označeni kao vjerodostojni ne provjeravamo", saopštilo je uredništvo sajta "Rožaje Free Press".

 

Ipak, oni su naglasili da najoštrije osuđuju izjavu ministra Boškovića, koji je, kako tvrde, "Rožaje Free Press"  optužio da svjesno obmanjuje javnost, kao i da iza stranice stoje određene političke grupe.

"`Rožaje Free Press` je nezavisan medij formiran da ukaže na probleme u tom gradu koji su prestali biti briga odgovornih institucija, zbog čega su brojni, posredsvom naše stranice, ponovo aktuelizovani što će, nadamo se, pomoći u njihovom bržem rješavanju. Iznošenje podataka poput stope nezaposlenosti, državne pomoći, broja emigranata, ugašenih fabrika i socijalno-ugroženih stanovnika nijesu pokušaj obmanjivanja javnost već iznošenje realnog stanja u našem gradu", saopštilo je uredništvo stranice.

Ministar demantovao pisanje "Rožaje Free Press"-a

Podsjetimo, ministar prosvjete Predrag Bošković je danas izjavio da nije donio odluku na osnovu koje će se provjeravati sumnjive diplome zaposlenih u javnim ustanovama, lokalnim preduzećima i opštini Rožaje.

“Da su autori teksta i malo upućeni u nadležnosti Mnistarstva prosvjete, i da su imali dobre namjere, kao što nijesu, znali bi da ova institucija nema mogućnost pokretanja postupka provjere diploma, već da po zahtjevu pojedinca sprovodi postupak priznavanja diplome stečene u obrazovnoj ustanovi van Crne Gore”, navodi se u reagovanju Ministarstva.

Informacije objavljene u tom tekstu su, kako tvrde u Ministarstvu, konstruisane od strane onih koji svjesno obmanjuju javnost, stvarajući i plasirajući neistine sa samo njima poznatim razlozima.

“Pojedinci i određene političke grupe, koje stoje iza Rožaje Free Press-a su spremne da sebi daju za pravo,  i to ne prvi put, da izmisle informaciju kojom žele dovesti u zabludu, prevashodno građane Rožaja, a potom i cjlokupnu crnogorsku javnost”, zaključuje se u reagovanju Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније