Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 05. 2015. 18:03 >> 17:55
6

ŽENE PZP-A

Otkaz profesorici licemjeran

Mreža žena Pokreta za promjene smatra da je postupak kojim je profesorka Verica Dabanović dobila otkaz iz Srednje medicinske škole zbog, kako je navedeno, neprimjerene situacije za jednog prosvjetnog radnika, licemjeran I diskriminatorski prije svega zbog činjenice da je i njen kolega koji je prihvatio njenu obnaženu nogu na svoje rame dobio samo disciplinski postupak.

 

Iva Pavlović iz Mreže žena PZP-a saopštila je da zahtjevaju da se profesorica vrati na posao i da, ako treba da bude neke kazne za fotografiju, da budu jednako kažnjeni i profesorica i njen kolega.

"Smatramo da je kazna u odnosu na takozvano prestup preoštra, prije svega jer zakon nema jasno definisana pravila vezana za oblačenje, ponašanje i javno izgovorenu riječ prosvjetnog radnika. Zato i direktori sebi daju za pravo da po slobodnoj volji tumače moralne norme i pravila", navodi se u saopštenju Ive Pavlović iz Mreže žena PZP-a.

Ona navodi da Zakon o zabrani diskriminacije jasno prepoznaje ovu situaciju kao krivično djelo.

"Jer kao što smo već naveli neko je postavio obnaženu nogu (profesorica koja je dobila otkaz) na nečije rame(professor koji je dobio disciplinsku mjeru), ali je ta noga prihvaćena sa širokim osmjehom", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Dakle, imamo situaciju u kojoj je tradicija pervertirana na najniži mogući stepen degradacije jedne žene, koja je uz to kako se čini i omiljena među đacima. To je izgleda bilo najlakše – ostaviti nekog bez posla ali sačuvati taj ‘čojski’ obraz. Licemjerno", smatra Pavlovićeva.

Ona kaže da situacija jeste krajnje neprimjerena za prosvjetne radnike.

"Ali takođe još gore za sve prosvjetare su njihove male plate, uslovi rada, nemogućnost da ispune fond časova, direktori dovedeni po partijskoj liniji koji se ponašaju kao mali bogovi, nemogućnost da riješe svoje stambeno pitanje i da ne nabrajamo dalje", navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније