Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 05. 2015. 09:15 >> 09:23

MANJI REDOVI

Gradiće novi blok Kliničkog centra

Ministarstva zdravlja planira izgradnju novog operacionog bloka u sklopu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), koji će imati pet operacionih sala.

Iz Ministarstva zdravlja su pojasnili da će operacioni blok biti izgrađen od razvojnog kredita od 15 miliona eura, koji je Svjetska banka nedavno odobrila, prenose Vijesti.

Na taj način će se smanjiti liste čekanja na određene operativne procedure i broj upućenih pacijenata u zdravstvene centre van Crne Gore, ali i unaprijediti tehnološki uslovi koji su neophodni za izvođenje najsloženijih hirurških zahvata.

Ministarstvo je saopštilo da će novac od kredita biti uložen za rješavanje prioritetnih pitanja. “Sredstva će, između ostalog, biti usmjerena za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite, unapređenje zdravstvenih tehnologija i kapaciteta za upravljanje sistemom zdravstva”, saopštili su, ocijenivši da je potrebno stvoriti uslove za efikasnu potrošnju u zdravstvu kroz uspostavljanje kvalitetnog bolničkog sistema.

Ministar zdravlja, Budimir Šegrt, ranije je izjavio da najveća zdravstvena ustanova nema kontrolu preko informacionog bolničkog sistema, zbog čega osiguranici imaju problem sa zakazivanjem pregleda, ogromnim gužvama i čekanjem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније