Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 05. 2015. 11:05 >> 11:00

KONFERENCIJA U BEČU

Društvo da podrži nespristrasno novinarstvo

Društvo treba da podrži pošteno i nespristrasno novinarstvo i da u isto vrijeme izrazi protest protiv pokušaja manipulacije javnim mnjenjem, istakunuto je međunarodnoj konferenciji o mirovnom novinarstvu, koja je prošle sedmice održana u Beču, u organizaciji Nezavisne asocijacije novinara u borbi za mir (Independent Journalists Association for Peace).

Pokret za neutralnost Crne Gore je saopštio da je na konferenciji u glavnom gradu Austrije učestvovao i izvršni direktor te organizacije, novinar Marko Milačić.

"Novinari i stručnjaci iz velikog broja država sreli su se u glavnom gradu Austrije i na više panela raspravljali o najvažnijim temema današnjice. Poznati stručnjaci i mladi novinari govorili su o bezbjednosti, slobodi govora i pravima onih koji izvještavaju o svjetskim dešavanjima", navosi se u saopštenju.

Veliki dio konferencije bio je posvećen aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.

"Prema mišljenju učesnika, posebno važnim pojavljuje se problem objektivnog i istinitog prezentovanja informacija", saopštili su iz Pokreta za neutralnost.

Poseban dio skupa se bavio radom novinara u uslovima sukoba i građanskih ratova.

"Osnova ideja ovog skupa je da se okupe novinari i svi oni koji se smatraju slobodnim u cilju razmjene mišljenja i informacije bez učešća vlasti. Predstavnicima medija je važno dati mogucnost da objavljuju i govore o tome šta vide i o tome šta se zbilja dešava u zonama borbenih dejstava", istakao je predsjednik Nezavisne asocijacije novinara u borbi za mir Andreas Veber.

U saopštenju se dodaje da je Milačić, između ostalog, prisutne tokom konferencije upoznao sa radom i planovima Pokreta za neutralnost Crne Gore, te uspostavio značajne kontakte važne za promociju Pokreta van granica Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније