Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 05. 2015. 13:04   >>  16:16 7

U NIKŠIĆU

Za raseljene grade 62 stana

U Nikšiću je danas počela gradnja zgrade sa 62 stana za potrebe raseljenih i interno raseljenih lica, kao i lica u stanju socijalne potrebe.

 

Objekat se gradi u okviru projekta Regionalnog stambenog programa, koji finansira Regionalni stambeni fond posredstvom Razvojne banke Savjeta Evrope.

Ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, rekla je da je riječ o prvom projektu iz Regionalnog projekta stambene izgradnje, čija je vrijednost 27 miliona eura.

"Danas počinjemo gradnju zgrade sa 62 stana u Nikšiću, a uporedo raspisujemo tender za gradnju doma za stare u Pljevljima. Takođe je u toku gradnja 120 stanova u Podgorici, a planirana su 62 stana u Herceg Novom", rekla je Kovačević.

Ona je najavila da bi narednog mjeseca trebalo da bude završena i zgrada na Vrelima u Podgorici, namijenjena raseljenim i interno raseljenim licima.

Kovačević je rekla da će Crna Gora biti domaćin velike donatorske konferencije krajem juna. Očekuje da će na toj konferenciji prikupiti još 13 miliona eura.

"Dobili smo od Ministarstva odbrane pod Trebjesom. Namjera nam je da krenemo u donešenje odluke za gradnju doma za stare u Nikšiću", kazala je Kovačević.

Početku radova prisustvovali su ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, predsjednik Opštine NikšićVeselin Grbović, direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković, predstavnici izvođača radova, nadzora, Centra za socijalni rad za Nikšić, Šavnik i Plužine, lokalne uprave i drugi.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније