Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 05. 2015. 17:53 >> 20:00
1

ORASCOM DEVELOPMENT

Savio misli da je Mamula u Makedoniji

Kompanija Oraskom Development Holding, kako su saopštili, odustala je od komunikacije s bivšim zvaničnicima Ujedinjenih nacija u vezi projekta Mamula. Razlog, jedan od potpisnika novog pisma upućenog predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću, a u kome ostaju pri ranijem stavu da je potrebno razmotriti odlaganje usvajanja Ugovora o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, Roberto Savio, misli da se ostrvo Lastavica, sa tvrđavom Mamula, nalazi u Makedoniji. U međuvremenu, bivši generalni sekretar UN Butros Gali, saopštivši da nije bio upoznat sa projektom Oraskoma, odustao je od ovog zahtjeva i podržao švajcarsku kompaniju.

“Imajući u vidu principe transparentnosti i otvorenosti za sve informacije koje poštujemo u poslovanju, kompanija Orascom je obavijestila bivšeg generalnog direktora UNESCO Federika Majora, bivšeg predsjednika Savjeta Međunarodne unije za zaštitu prirode Ašoka Koslu, predsjednika Emeritusa Inter Press Servisa Roberta Savia i generalnog sekretara UN Konferencije o čovjekovoj okolini 1972 Morisa F. Stronga o namjeri Kompanije da im predstavi i pojasni projekat restauracije tvrđave Mamula”.

Iz Oraskoma kažu da su, nakon što su primili dva e-maila od Savia, odustali su od dalje komunikacije “jer smo shvatili da g. Savio vjeruje da se ostrvo Lastavica, sa tvrđavom Mamula, nalaze u  - Makedoniji”.

“Naime, u posljednjem e-mailu koji nam je uputio, nekoliko puta pominje vladu te susjedne države kao odgovornu za projekat Mamula. Nakon što smo uvidjeli da gospodin Savio nije dobro informisan o kojoj državi je riječ, odustali smo od dalje komunikacije, a na crnogorskoj javnosti je da procijeni koliko je relevantan i kompetentan potpisnik koji ne zna gdje se nalaze ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula i kojoj se državi obraća”, zaključuju iz Oraskoma.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније