Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 05. 2015. 15:23 >> 15:15

KOVAČEVIĆ U DG-U

Pomoći ćemo ranjive grupe

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Opština Danilovgrad preduzeće niz aktivnosti kako bi poboljšali status djece s posebnim potrebama, starih i materijalno ugroženih, dogovoreno je na sastanku ministarke, Zorice Kovačević i predstavnika danilovgradske Opštine.

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević boravila je u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad, gdje se susrela s predsjednikom Opštine Danilovgrad, Branislavom Đuranovićem, a sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad, Miodrag Đurović, poslanik Milorad Vuletić, potpredsjednik Opštine Danilovgrad, Zoran Bošković i sekretar Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti, Ratko Lakić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, sastanak je bio prilika da se razgovara o socijalnim pitanjima i stanju u toj oblasti u opštini Danilovgrad.

"Govorilo se o izgradnji Centra za djecu sa posebnim potrebama u opštini Danilovgrad, za čiju bi izgradnju ministarstvo izdvojilo značajna sredstva, dok bi lokalna uprava obezbijedila adekvatnu lokaciju sa potrebnom infrastrukturom.Takođe, naglasak je stavljen i na organizovanje dnevnih boravaka za starija lica, u stanju socijalne potrebe", saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarka je, kako ističu, najavila i dodatne vidove podrške lokalnim upravama, kako kroz program rada gerontodomaćica, koje brinu o starim licima u njihovim domovima.

"Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović je istakao da je u pitanju tema kojoj Opština Danilovgrad posvećuje punu pažnju, te da će i dalje pružati podršku u cilju uključivanja i socijalizacije djece sa poteškoćama u razvoju u širu društvenu zajednicu", navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Na kraju sadržajnog sastanka je konstatovano da se zajedničkim naporima i saradnjom mogu preduzeti aktivnosti u cilju unapređenja uslova kako za rehabilitaciju i socijalizaciju djece sa poteškoćama u razvoju, brigu o starim licima, tako i za rješavanje problema ljudi u stanju socijalne potrebe", naveli su u saopštenju.

Tokom radne posjete opštini, ministarka je obišla i Centar za socijalni rad, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније