Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 04. 2013. 19:11   >>  19:11

ZAŠTITA POTROŠAČA

Značajno usklađeno zakonodavstvo

U Briselu je danas završen dvodnevni sastanak bilateralnog analitičkog skrininga za 28. poglavlje, na kojem su članovi radne grupe predstavili crnogorsko zakonodavstvo u oblasti zaštite potrošača i zdravlja.

Članovi radne grupe su predstavili crnogorske propise o zaštiti potrošača i zdravlja. U dijelu zaštite potrošača, prezentirana je oblast bezbjednosti proizvoda i ekonomskih interesa potrošača, a u dijelu zaštite zdravlja ostvarivanje ciljeva zdravstvene politike i smanjenje nejednakosti u odnosu na socijalne determinante zdravlja i zivotnu sredinu.

Predstavnici EK su konstatovali da je crnogorsko zakonodavstvo značajno usklađeno s evropskim propisima, kao i da će propisi koji su sada u fazi pripreme i donošenja u Crnoj Gori, a koji transponuju najnovije propise EU, doprinijeti punoj harmonizaciji nacionalnog s evropskim zakonodavstvom.

Usklađivanje domaćeg zakonodavstva s evropskim i njegova primjena doprinijeće da crnogorski potrošači uživaju jednaka prava kao i evropski. Takođe, unaprijediće stepen sigurnosti proizvoda na tržištu i obezbijediti bolju zaštitu zdravlja potrošača, zaštitu prava potrošača prikupovini proizvoda i usluga na tržištu, kao i opšte povećanje kvaliteta života.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније