Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 05. 2015. 18:52   >>  18:44

NEPLANIRANA POTROŠNJA

Vlada od Ministarstva zdravlja traži objašnjenje

Vlada Crne Gore danas se upoznala sa Informacijom o stanju svih neizmirenih obaveza Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore i od Ministarstva zdravlja zatražila da joj dostavi detaljnu informaciju o razlozima i dinamici neplanirane potrošnje.

“Potvrđujući odlučnost da se spriječi neracionalna i neopravdana potrošnja u sektoru zdravstva, Vlada je zadužila Ministarstvo zdravlja da u roku od 15 dana dostavi detaljnu informaciju o razlozima i dinamici neplanirane potrošnje po pojedinačnim pozicijama. Polazeći od zakonskih obaveza i odgovornosti za zaštitu zdravlja građana,   Vlada je  zadužila Ministarstvo finansija da isplati 21 milion eura, radi izmirenja prioritetnih dugova Fonda, u skladu sa zaključkom Vlade od 8. maja”, navodi se u saopštenju.

Vlada se upoznala i sa Izvještajem o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, za period jun - septembar 2014. godine i oktobar 2014. - januar 2015. godine.

U raspravi je, kako je saopšteno, ocijenjeno da su organi za sprovođenje zakona, čiji predstavnici učestvuju u radu Komisije, blagovremeno i u skladu sa zakonom odgovorili na zahtjeve Komisije, kao i da su problemi u vezi nedostavljanja tražene dokumentacije proistekli iz okolnosti da Agencija za zaštitu podataka ličnosti nije, na zahtjev Uprave policije, dostavila mišljenje.

Na sjednici je usvojena Informacija o statusu zaštite ulcinjske Solane i planiranim razvojnim aktivnostima na ovom području, sa zahtjevom za obezbjeđenje finansijskih sredstava za solanu „Bajo Sekulić“- stečajnog dužnika.

Imajući u vidu ekološki značaj Solane, Vlada je iz tekuće budžetske rezerve odobrila pozajmicu Privrednom sudu, u cilju hitne sanacije infrastrukturnih postrojenja čije funkcionisanje je od presudnog značaja za očuvanje specifičnog biodiverziteta na području Solane.

Nakon prodaje stečajnog dužnika, ova sredstva biće vraćena Budžetu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније