Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 04. 2013. 21:18 >> 21:18

AMBASADA SAD

Priznanje paraolimpijki Marijani Goranović

Ambasadorka Sjedinjenih Država u Crnoj Gori Su K. Braun dodijelila je danas prvo “Ambasadorovo priznanje za građanski aktivizam” Marijani Goranović, paraolimpijki, atletičarki i NVO aktivistkinji.

Komisija Ambasade SAD, kako je saopšteno, izabrala je Marijanu Goranović za prvu dobitnicu “Ambasadorovog priznanja za građanski aktivizam” zbog njenog doprinosa poboljšanju statusa osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori. 

Na svečanosti u američkoj rezidenciji, ambasadorka Braun je istakla da “zahvaljujući svojoj hrabrosti, pozitivnoj energiji i istrajnosti, Marijana je ostvarila sjajan rezultat na Paraolimpijskim igrama 2012. Njeni izvanredni rezultati u Londonu, kao i posjete školama i razgovori sa djecom širom Crne Gore, izdvajaju Marijanu kao primjer i liderku koja svojim djelovanjem doprinosi unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori.”

Zamjenica pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Bej Feng, koja je u posjeti Crnoj Gori od 14. do 17. aprila, i grupa aktivista u oblasti prava osoba sa invaliditetom i ljudskih prava, prisustvovali su ovom događaju.

“Ambasadorovo priznanje za građanski aktivizam“ ustanovljeno je s ciljem odavanja priznanja pojedincima i organizacijama za njihove odlične rezultate na polju građanskog angažmana.  Ovim priznanjem Ambasada SAD u Podgorici nagrađuje one koji su se svojim aktivnostima, kako u lokalnim zajednicama tako i u širem crnogorskom društvu, izdvojili kao aktivni građani i lideri, zaključuje se u saopštenju Ambasade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније