Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2015. 15:01   >>  14:53

ZA PRIVREDNIKE

Dug za struju na 60 rata

Elektroprivreda Crne Gore od 01. juna pokreće akciju "5 za 5" koja će privatnim i javnim preduzećima omogućiti da dug za struju izmire u narednih pet godina, u 60 mjesečnih rata.

Uslov da potrošači potpišu protokol o otplati duga po povlašćenim uslovima je da izmire pet posljednih računa.

''Nakon uspješne akcije za domaćinstva 'Podijelimo teret', odlučili smo da i privrednim subjektima omogućimo izmirenje duga po povlašćenim uslovima i na taj način doprinesemo da se rastereti njihovo poslovanje kada je u pitanju dugovanje po osnovu utrošene električne energije. Ukupan dug 34.626 potrošača iz kategorije ostala potrošnja, bez poslednje fakture, je oko 51 milion eura'', istakao je Vladimir Bojičić, direktor Funkcionalne cjeline Snabdijevanje.

''Akcija Elektroprivrede Crne Gore '5 za 5' je kvalitetno rješenje koje će pomoći rasterećenju dugovanja privrednih subjekata po osnovu utrošene električne energije i očuvanju njihove poslovne održivosti. Vjerujemo da će privrednici prepoznati ponuđene benefite, iskoristiti ih, a time i ući u krug onih koji redovno izmiruju svoje obaveze'' naglasila je Suzana Radulović, generalni sekretar Unije poslodavaca Crne Gore.

Uslovi za sklapanje protokola su podijeljeni u dvije grupe, za potrošače koji se obrate za sklapanje protokola do 10. juna i one koji se jave poslije tog datuma.

Potrošači koji se jave za potpisivanje ugovora do 10. juna, na dan sklapanja protokola moraju imati izmirene račune za januar, februar, mart i april, s tim što do 30. juna moraju platiti i račun za maj.

"Potrošači koji se jave od 10 do 30. juna, na dan potpisivanja protokola moraju imati plaćene račune za januar, februar, mart, april i maj. Potrošači koji su neki račun djelimično platiti, treba da uplate razliku, uz obavezu plaćanja majskog računa do 30. juna. A oni koji su u periodu od 01. januara do dana sklapanja protokola već izmirili račune od januara do aprila, protokol mogu odmah da sklope, uz obavezu plaćanja majskog računa do 30. juna", saopšteno je iz EPCG.

Nakon uplate pet posljednjih računa, ostatak duga dijeli se na 60 jednakih rata. Od trenutka potpisivanja protokola neće se obračunavati zatezna kamata i odložiće se izvršenje naplate po sudskim poravnanjima.

"Potrošači koji već imaju standardni protokol i redovno ga izmiruju, mogu se priključiti akciji na način što će stari protokol raskinuti, a potpisati novi po povlašćenim uslovima. Protokol mogu sklopiti i potrošači koji su isključeni, ako izmire poslednjih pet računa i priključnu taksu, a oni za koje je podnijet Prijedlog za utuženje i sudske troškove. Uslov da protokol ostane na snazi je da se redovno plaća tekući račun i rata protokola", saopšteno je iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније