Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2015. 16:22 >> 16:14

SSCG

Centralna regija podržala Nikčevića

Članstvo Saveza sindikata Crne Gore, centralne regije koju čini oko 700 sindikalnih organizacija, sa preko 17 hiljada članova sa teritorija opština Kolašin, Cetinje, Danilovgrad i Glavnog grada Podgorice, podržava legalne i legitimno izabrane organe Saveza sindikata, na čelu sa generalnim sekretrom Markom Nikčevićem.

Kako je saopšteno nakon današnjeg sastanka, kome su prisustvovali Željko Čelebić koordinator regije, Veselin Mitrović predsjednik OSP Danilovgrad,  Đukanović Miodrag predsjednik OSP Podgorica, Popivoda Dragoljub predsjednik OSP Cetinje, Snežana Marić predsjednica OSP Kolašin, kao i predsjednik Odbora mladih SSCG Marko Simović i predsjednik Skupštine Odbora mladih SSCG Borjan Radović, definisan je plan rada za naredni period koji podrazumijeva ostvarivanje aktivnije komunikacije sa članstvom na terenu, te upoznavanje članstva sa aktuelnom situacijom u SSCG uzrokovanom spornom odlukom Ministarstva rada i socijalnog staranja od 14. maja.

“Odluka  je donešena na bazi falsifikovanih i podmetnutih dokumenata koje su priložili bivši članovi SSCG. Na sastanku je konstatovano da članstvo ne podliježe insinuacijama i netačnim informacijama koje se ovih dana plasiraju od strane bivših članova SSCG i određene grupe građana koji se predstavljaju kao reprezentativni predstavnici Saveza, a u suštini gledaju na koji način da povrate privilegije koje su uživali godinama”, navodi se u saopštenju.

Kako prema informacijama sa terena, članstvo SSCG u potpunosti podržava Marka Nikčevića, legalno izabranog Generalnog sekretara SSCG, učesnici sastanka pozivaju Ministarstvo da pruži aktivniji doprinos radu Saveza, koji će, kako se navodi, nastaviti započete reforme od strane Generalnog sekretara sa saradnicima, jer su one jedan od preduslova uspješnijeg i efikasnijeg rada Saveza.

“Konstatovano je da reforme koje sprovodi tim generalnog sekretara Nikčevića konačno vraća povjerenje članstva u ovu radničku asocijaciju i da se nikad više ne smije dozvoliti da Savez sindikata služi pojedincima za ostvarivanje isključivo ličnih interesa pojedinaca ili prikrivanje nečijih zloupotreba, kao i da penzioneri konačno prihvate činjenicu da, u skladu sa Statutom SSCG, ne mogu imati mjesto u organima odlučivanja u Savezu”, navodi se u saopštenju. 

Kao pozitivni primjer rada u prethodnom periodu navedeno je formiranje Socijalnog savjeta na lokalnom nivou Glavnog grad, te je istaknuto da je neophodno pokrenuti  inicijative za formiranje sličnih tijela u Opštinama na nivou Centralne regije, na čemu se užurbano radi, a u svrhu što boljeg zastupanja interesa članstva i aktivnijeg doprinosa SSCG rješavanja gorućih materijalnih i socijalnih problema u ovim opštinama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније