Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

29. 05. 2015. 22:36   >>  22:29

SVJETSKO TAKMIČENJE

Ekipa SMŠ "Bećo Bašić" ide u Litvaniju

Ekipa Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” iz Plava pobjednik je nacionalnog takmičenja ALIANTE 2015, i predstavljaće Crnu Goru na svjetskom talmičenju u Litvaniji. ALIANTE je takmičenje za srednjoškolce koje se od 2010. godine sprovodi i u Crnoj Gori, a njegova svrha je podizanje nivoa informisanosti mladih o karakteru, istoriji, geografiji, politici i bezbjednosnim pitanjima Sjeveroatlantskog saveza.

Kako su saopštili organizatori, Alfa Centar iz Nikšića, prvo mjesto osvojila je ekipa iz Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” iz Plava, koju su činili Vladimir Fatić i Đorđe Mijović.

Oni će predstavljati Crnu Goru na svjetskom talmičenju od 28. juna do 4.jula u Litvaniji.

Drugo i treće mjesto zauzele su ekipe iz Nikšića i Plava. 

»Stefan Mikić i Behmen Šahmanović iz Plava su za drugo mjesto obezbijedili učešće na REACT 2015, koji se ove godine održava na Vučju«, kaže se u saopštenju.

Ekipa Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića, koju su činili Savo Ukropina i Andrija Popović, za osvojeno treće mjesto dobili su vrijedne nagrade od knjižare “Strana knjiga” iz Nikšića.

ISIC Montenegro, jedan od partnera takmičenja, za sve finaliste obezbijedio je ISIC kartice.

Ovogodišnje nacionalno takmičenje ALIANTE počelo je 9. marta i realizovano je kroz tri kruga takmičenja. U prvom krugu učestvovalo je 36 ekipa, od kojih je se 18 plasiralo u drugi.

Koordinator takmičenja Bojan Jovović rekao je da iz godine u godinu raste interesovanje za to takmičenje i za integracione procese Crne Gore u NATO savez. 

»Mladi ljudi iz svih krajeva Crne Gore su pokazali izuzetno znanje o istoriji, geografiji, strukturi i funkcionisanju Sjevernoatlantske alijanse “, rekao je on.

S obzirom da svjetsko takmičenja podrazumijeva i dio posvećen poznavanju određenih vojničkih vještina i spretnosti, u kasarni “Milovan Šaranović” će u subotu biti realizovan trening.

Ovogodišnje nacionalnog takmičenja ALIANTE podržali su Vojska Crne Gore, Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, ISIC Montenegro i knjižara “Strana knjiga” iz Nikšića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније