Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2015. 21:56 >> 21:51

OCJENA DEMOKRATA

Želi se pogoršati stanje medija

Ionako nezavidno stanje medija u Crnoj Gori želi se pogoršati i stvoriti atmosfera nepovjerenja i antidemokratije, ocijenjuju u Demokratskoj Crnoj Gori, nakon što je Poreska uprava predala Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u Televiziju Vijesti.

"Sve despotije, pod ovim, ili onim izgovorom, gušeći slobodu ljudi, gušile su i slobodu medija", saopštila je portparolka Demokratske Crne Gore Anđela Peković.

"Pa tako i vlast u Crnoj Gori pokušava zatočiti etiku i slobodu novinara, koji moraju biti bliži čovjeku nego poretku, istini nego laži. Kakav je odnos prema medijima u jednoj državi može se mjeriti i stvarnost demokratije u njoj. Primjer TV Vijesti jasno dokazuje da vlast u CG očito želi da skrati krila novinarima koji su uspjeli, i koji su spremni da se vinu iznad granica cenzure. Zar je poštovanje istine izjednačeno sa neposlušnošću, sa grijehom, manom, a ne sa vrlinom? Da li to naša vlast pokušajem ukidanja TV Vijesti želi potisnuti i marginalizovati kritičko mišljenje, kritičku svijest, istinsku komunikaciju i ostvariti umnu pustoš? Ne bi smjelo da u medijima postoji vladavina interesa nad istinom, jer kad interesi viču, istina se ne moze čuti", navela je Peković.

Televizija Vijesti, koja je prema njenim riječima nezavisna i slobodna, "očigledno ne dozvoljava da je vlast stavi pod kontrolu, da joj nametne sopstvene interese, i upravo je taj otpor sistemu onošto vlast hoće da uguši".

"Demokrate se pitaju da li vast, čiji je glavni spoljnopoliticki prioritet,makar deklarativno, ulazak u EU, shvata da time pravi korak unazad u procesu integracija. Ionako nezavidno stanje medija u Crnoj Gori želi se pogoršati i stvoriti atmosfera nepovjerenja i antidemokratije. Da li je to slika koju želimo da pošaljemo, ili bi trebalo da nam primjer bude objektivna, precizna, istinita slika, slika profesionalnog integriteta koju novinari TV Vijesti svakodnevno šalju, "bez mane i straha", crnogorskom društvu", zaključila je Peković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније