Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2015. 20:41 >> 20:34
3

U ODBORU ZABRINUTI

Kaluđerović svjesno rizikovao

To što su juče u Skupštini Crne Gore iznijeti zaštićeni podaci zabrinulo je članove Odbora za bezbjednost. Poslanik Velizar Kaluđerović se svjesno izložio riziku, a da li je povrijeđen zakon procijeniće nadležni. Na Odboru su danas usvojeni izvještaji o stanju Ministarstvu odbrane i Vojsci u prethodnoj godini. Resorna minsitarka je kazala poslanicima da je taj sektor spreman za NATO.

"Detaljno sam pročitao, iako je označeno najvišim stepenom tajnosti, strogo tajnu informaciju Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Piše tamo da se u zadnjim godinama osjeća značajan kadrovski deficit u bezbjednosnom sektoru i značajan deficit u tehničkoj opremljenosti, što doprinosi, i ovo piše, jačanju organzovanog kriminala u Crnoj Gori", kazao je nezavisni poslanik Velizar Kaluđer tokom jučerašnje sjednice Skupštine Crne Gore.

To što je iz skupštinske klupe poslanik Velizar Kaluđerović objelodanio inforaciju pod oznakom 'Tajno', zabrinulo je članove Odbora za bezbjednost, koji su danas održali sjednicu.

"Ako ovako nastavimo, da li uopšte treba zatvarati za javnost sjednicu Odbora, obzirom da pojedine informacije, praktično, izađu prije sa sjedndice Odbora nego što mi završimo sjednicu Odbora", kazao le član odbora Obrad Stanišić, član DPS-a.

"Ja sam ubijeđen da je interes Crne Gore da ove konstatacije, ove ocjene, zna i mnogo značajnije od činjenice da mi kao članovi Odbora za bezbjednost o tome treba da ćutimo. Ali sam se svjesno izložio riziku da formalno, kao što je to sada učinjeno, eventualno mi neko uputi kritiku i pokrene postupak. Potpuno sam na to otvoren", poručio je danas Kaluđerović.

Da je temu iznošenja tajnih podataka neophodno aktueliziovati ukazuje i predsjednik Odbora, Mevludin Nuhodžić. Zakon je, kaže, jasan, a dignitet odbora ne smije se dovoditi u pitanje. U protivnom će saradnja sa onima koji bi trebalo da čuvaju tajne podatke "visiti o koncu".

"Takođe je neophodno da nadležni organi, ako je u pitanju nepoštovanje i kršenje zakona, reaguju u skladu sa Krivičnim zakonikom koji tretira pitanje odavanja tajnih podataka", istakao je Nuhodžić.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније