Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2015. 23:49 >> 23:42
3

RADULOVIĆ O REHABILITACIJI DRAŽE

Priprema za rehabilitaciju novih "srpskih vitezova"

Predsjednik Matice crnogorske (MC) Dragan Radulović ocijenio je da je rehabilitacija četničkog komandanta i kvislinga Dragoljuba Mihailovića samo priprema za rehabilitaciju "srpskih vitezova" iz ratova na prostoru bivše Jugoslavije 90-ih godina prošlog vijeka.

Radulović je, u intervjuu na podgoričkoj Televiziji "Atlas,  rekao da je "ozbiljan problem" šta sa žrtvama četničkih pokolja posle odluke suda u Beogradu da sudski postupak protiv Mihailovića proglasi pravno  nevažećim.

Govoreći o odnosu Srpske pravoslavne crkve i kulturnih institucija u Srbiji prema nacionalnom i državnom identitetu Crne Gore, Radulović je rekao da već 150 godina postoji negiranje Crne Gore i Crnogoraca, i da je i danas tako, ali da je veći problem to što u samoj Crnoj Gori ima ne malo onih koji osporavaju i državu i crnogorsku naciju.

On je kazao da je crnogorska vlast, nakon referenduma o nezavisnosti, mogla više da učini na suzbijanju  prostora delovanja protiv interesa države. U tom kontekstu je pomenuo pitanje "skalamerije" (metalne  crkvice) na plani Rumija kod Bara, koju je ranije postavila Srpska pravoslavna crkva.

"Za 50 godina će kazati da je crkvu na tom mestu postavio Sveti Sava, da je sletela s neba", dodao je Radulović, navodeći da mu se nimalo ne sviđa "feudalizam" koji postoji u odnosima države i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, i kod nekih drugih naroda postoji osporavanje Crne Gore, a posebno njene  istorije. 

"U naše protivnike uvek možemo imati puno povjerenje", rekao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније