Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 04. 2013. 18:34 >> 18:34
1

NEPRIHVATLJIVO

Malerba: Optužbe MANS-a neosnovane

Optužbe koje iznosi MANS ne samo da nijesu osnovane, već predstavljaju neprihvatljiv pokušaj zastrašivanja koji narušava kredibilitet jedne od najbitnijih kompanija u zemlji i cijelom crnogorskom sistemu, naveo je izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Enriko Malerba, u reagovanju dostavljenom Portalu RTCG.

MANS je juče zatražila od EPCG da objavi podatke o broju domaćinstava kojima su oprošteni dugovi za struju, zbog sumnji da su na taj način kupovani glasovi uoči parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

Malerba podsjeća da „već tri godine, odgovornost upravljanja Elektroprivredom, u skladu sa ugovorom potpisanim od strane Vlade Crne Gore i A2A, pripada italijanskom partneru, i od momenta kada sam lično imenovan za izvršnog direktora upravljanje kompanijom je bilo potpuno autonomno u odnosu na bilo kakav politički interes kako Vlade Crne Gore (koja ima svoje predstavnike u Odboru direktora, ali ne i u aktuelnom menadžmentu) tako i bilo koje političke partije, prema praksi koja je u EVROPI sasvim jasna i utemeljena, a koja predviđa razdvajanje POLITIČKE i EKONOMSKE MOĆI. Čini mi se da je sasvim jasno svima da je upravljanje Elektroprivredom bilo usmjereno na privredne, a ne na političke aktivnosti“.

Uprkos tome, dodaje Malerba, opet podacima iz bilansa EPCG manipulišu osobe koje ne pokazuju nikakvo iskustvo i sposobnost analiziranja i tako računovodstveni podaci koji se izričito zahtijevaju crnogorskim zakonima, bivaju plasirani i iskorišćeni u cilju diskreditovanja EPCG i pokušaja uključivanja u trenutnu političku polemiku.

„Podaci su jasni i pristupačni svima s obzirom na to da je bilans javan: prošle 2012. godine EPCG je otpisala nenaplativa potraživanja (u skladu sa Zakonom), u ukupnom iznosu od  123.637 euro (a ne kako što navodi MANS 13 mil) u odnosu na fakturisanih  240 mil/€, a 2011.godine  380.000 (a ne  4,3 mil/€)“.

Malerba, kako se navodi u reagovanju, ovakvu akciju MANS-a smatra aktivnošću usmjerenom „na podrivanje kredibiliteta cjelokupnog crnogorskog sistema upravo u trenutku kada država bira da se otvori ka Evropi i smatra strane investicije kao neodložnu potrebu za privredu i ekonomski oporavak zemlje“.

Malerba zaključuje da je već javno zahtijevao od MANS-a da dokazima potvrdi svoje optužbe, „a EPCG zadržava pravo da preduzme protiv MANS-a sve odgovarajuće pravne radnje u cilju zaštite imidža i interesa EPCG“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније