Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 04. 2013. 16:26 >> 16:32
1

MORALNI ČIN

Romina Vlahović podnijela ostavku

Zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici Romina Vlahović podnijela je danas ostavku na tu funkciju, navodeći da to čini zbog svog i dostojanstva tužilačke funkcije.

Vlahović je Osnovni sud u Podgorici 10. aprila osudio na novčanu kaznu od četiri hiljade eura zbog, kako je obrazloženo, „sitne krađe, utaje i prevare“.

Vlahović, u ostavci Osnovnom državnom tužiocu, podsjeća da je protiv nje podnio predlog za utvrđivanja disciplinske odgovornosti, a zatim i inicijativu za njeno razrješenje.

Vlahović navodi da je Više državno tužilaštvo podiglo i optužni predlog protiv nje, zbog navodno izvršenog krivičnog djela –sitna krađa, utaja i prevara.

„Ovakvo pokretanje postupaka, skoro istovremeno, govori o tome da je protiv mene napravljena sinhronizovana akcija, koja ima za cilj da me iskompromituje u stručnim krugovima, a i široj laičkoj javnosti, iako za to nema nijednog opravdanog razloga“, navodi Vlahović.

Ona je poručila Osnovnom državnom tužiocu da je, u najmanju ruku, za nju i za ostale nepristrasne pravnike, njegova „optika gledanja na ovaj predmet, sasvim izneneđujuća“.

„Ja ću se u skladu sa svojim mogućnostima, i sa energijom koju imam, boriti u krivičnom postupku, od optužbi u vezi sa događajem od 12. januara i time, nadam se, ostvariti cilj da skinem sa sebe jednu bruku za koju me neosnovano optužujete“, navodi Vlahović.

Ona je ocjenila da je, imajući u vidu ova dva postupka Osnovnog državnog tužioca i inicijativu za razrješenje Tužilačkom savjetu, a koja se odnose na njen rad od 26. jula 2012. do 12. januara ove godine, a ne na inkriminisani događaj, ispoljena njegova namjera da se nje „po svaku cijenu riješi, nezavisno od toga da li će biti oslobođena u krivičnom postupku“.

„Pošto sam u stanju da procijenim domete ove kampanje pokrenute protiv mene, to u ime svog dostojanstva, a i dostojanstva tužilačke funkcije, odnosim ostavku na funkciju zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Podgorici“, navodi Vlahović, koja o ostavci obavijestila i Tužilački savjet.

Ona je kazala da ostavkom štiti svoje dostojanstvo jer je sramno i neargumentovano okvalifikovana kao osoba nedostojna za vršenje tužilačke funkcije.

Vlahović je Više državno tužilaštvo teretilo da je 12. januara u Podgorici u "Cosmetics marketu" ukrala dva kozmetička proizvoda male vrijednosti, tako što je skupe kreme stavljala u kutije jeftinijih, koje je zatim tako plaćala na kasi.

Presudu da zbog toga plati četiri hiljade eura je donijela sudija Maja Zeković.

Vlahović je na suđenju demantovala da je krala pomade, optužujući Osnovnog državnog tužioca u Podgorici da joj je namjestila to krivično djelo.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније