Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 06. 2015. 16:37 >> 16:31
1

SNP APELUJE

Utvrditi odgovornosti za deponiju u Piperima

Potrebno je identifikovati lica koja nesavjesno odlažu otpad u Piperima, ali i utvrditi odgovornost gradskih službi, poručuju iz odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada Podgorica.

Na putu Podgorica - Piperi, na svega tri kilometra od centra grada, neposredno uz magistrani put ispod brda Trijebač, formirana je divlja deponija od šuta, raznog smeća i leševa uginulih životinja, a nadležne službe, tvrde u SNP-u, nijesu preduzele bilo kakve mjere kako bi se to spriječilo.

"Mještani Pipera obratili su se Odboru SNP Glavnog grada ukazujući na ovaj problem uz napomenu da je divlja deponija formirana prije nekoliko nedjelja, kao i da je smeća svakim danom sve više i više. Posebno iznenađuje i zabrinjava činjenica da niko iz gradskih vlasti nije reagovao na ovu divlju deponiju, uklonio je ili zabranio dalje lagerovanje otpada", navodi se u saopštenju SNP-a.

Tvrde da su jedini odgovorni za ekološku nepogodu preduzeća Čistoća DOO Podgorica i Komunalna policija u čijem je opisu posla uklanjanje i zabrana ovakvih deponija. Odgovorni, dodaje SNP u saopštenju, nijesu preduzeli nikakve mjere kako bi se ovo spriječilo.

"Odbor SNP Glavnog grada smatra da je neophodno preduzeti potrebne mjere i aktivnosti u cilju identifikovanja lica koja nesavjesno odlažu ovakav materijal na pomenutoj lokaciji, ali i utvrditi odgovornost nadležnih gradskih službi, prvenstveno Komunalne policije i nadležnih u preduzeću Čistoća DOO, kako se ovakve negativne pojave više ne bi dešavale", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније