Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 04. 2013. 19:19 >> 19:19
4

GRAND MARŠAL

Cimbaljević na Vankuver Prajdu

Izvršni direktor LGBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević pozvan je da učestvuje u organizaciji Parade ponosa u Vankuveru.

Iz Progresa su saopštili da je Upravni odbor Vankuver Prajd Komiteta Cimbaljevića pozvao da preuzme ulogu Grand Maršala na Vankuver Prajdu, koji će se održati u julu ove godine.

 „Kako stoji u zvaničnom sapštenju Vankuver Prajd komiteta, svake godine tri osobe koje su doprinjele vidljivosti, razvoju i unapređenju LGBTIQ zajednice na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou bivaju prepoznate i slavljene kroz učešće na ovom, jednom od najvećih svjetskih Prajd događaja“, navodi se u saopštenju.

Zdravko Cimbaljević je, kako se navodim prepoznat kao međunarodni uzor koji inspiriše svojom hrabrošću i posvećenosti radu sa ciljem unaprjeđenja vidljivosti i prava LGBT zajednice.

 Iz Progresa objašnjavaju da je dužnosti Grand maršala učešće u samom Vankuver Prajdu, u organizaciji ove manifestacije, predstavljanje situacije iz regiona i dijeljenje iskustava o problemima sa kojim se LGBT zajednica, u ovom dijelu Evrope, susrijeće.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније