Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 06. 2015. 19:50 >> 19:41

SPOMENIK DEPORTOVANIMA

U NVO razočarani odlukom novske Skupštine

NVO Anima, Akcija za ljudska prava, Centar za građansko obrazovanje i predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Aleksandar Saša Zeković, razočarani su odlukom većine odbornika Skupštine opštine Herceg Novi da budu odsutni (SNP i Klub Demokrata) ili uzdržani (DPS, Izbor, Novska lista) prilikom glasanja o inicijativi da se žrtvama zločina deportacije izbjeglica podigne spomenik ispred Centra bezbjednosti Herceg Novi.

“Nesporne su žrtve ovog zločina, a da su nezakonito uhapšeni i izručeni kao taoci utvrđeno je i pravosnažnom presudom. Sporno je jedino to što sud u tome nije prepoznao ratni zločin. Odsutnost ili uzdržan stav o odavanju počasti nevinim žrtvama, od kojih se znatnom broju njih još uvijek ni grob ne zna, mjera je čovječnosti poslanika i poslanica hercegnovske skupštine i volje Crne Gore u malom da pogleda istini u oči i spriječi da se slično ne ponovi”, navodi se u saopštenju predstavnika NVO i Zekovića.

Oni su pozdravili odluku Dragana Šimraka i Milice Berberović iz SDP-a i Jovane Šijaković iz Izbora da glasaju za ovu inicijativu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније