Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 07. 2015. 08:05 >> 07:57
5

LJETOVANJA

Crnogorci izbjegavaju Tunis i Egipat

Najnovija dešavanja u Tunisu i Grčkoj unijela su poremećaje na mediteranskom turističkom tržištu. Udruženje turističkih preduzeća Grčke je saopštilo da njegovim članicama od ponedjeljka dnevno stiže čak 50.000 otkaza rezervacija.

 

Kako su Pobjedi, međutim, rekli predstavnici crnogorskih turističkih agencija, naši građani za Grčku rezervacije gotovo da ne otkazuju, a za Tunis i Egipat odavno nema interesovanja, pa te aranžmane i ne ugovaraju.

Grčko ministarstvo turizma saopštilo je da se limit za podizanje novca sa bankomata odnosi samo na lokalno stanovništvo, ali ne i na vlasnike platnih kartica izdatih u inostranstvu. Naše agencije, za svaki slučaj, poručuju da se ponese gotovina.

"Što se tiče Grčke, mislim da niko neće imati problema. U stalnom smo kontaktu sa njihovim predstavnicima i nećemo dozvoliti da naši turisti budu u bilo kakvoj opasnosti", rekli su Pobjedi iz ,,In travel“ agencije.

Oni tvrde da nemaju više nikakvih interesovanja za Tunis, pa čak ni za Egipat i ističu da te aranžmane za ovu godinu više neće dogovarati.

"Za Tunis promet pada već neko vrijeme, a najnoviji teroristički čin dodatno će produbiti taj pad, tim više što je većina evropskih turoperatora otkazala aranžmane", navode iz te agencije.

Izvršni direktor turističke agencije ,,Galileo“ Srđan Kovačević tvrdi da Tunis zadnjih godina i nije bio popularno tržište, tako da najnovija dešavanju ništa nijesu promijenila.

"Grčka je u prva tri mjesta po interesovanju naših građana. Iz sata u sat dobijamo izvještaje sa lica mjesta, od vodiča turističkih agencija koje su naše članice, i situacija je uobičajena. Snabdijevanje se odvija normalno, ni redova ni nestašica nema, a i snabdijevanje gorivom je uobičajeno. Ipak, mi uvijek, pa i sad, građanima savjetujemo da, ako na odmor idu sopstvenim prevozom, uvijek kad naiđu na pumpu natoče gorivo. To nema nikave veze sa situacijom u Grčkoj, to je prosto dobra, odgovorna praksa kad ste na putovanju", kazao je Kovačević.

On ističe da se građani ne oslanjaju na kartice, već da ponesu gotovinu.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније