Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 07. 2015. 08:10 >> 08:01

U JUNU

Debeli brijeg prešlo 215.368 putnika

Turistička sezona u Crnoj Gori nije se još ni zahuktala, a na većini graničnih prelaza primjetna je veća frekvencija vozila. Prema podacima carinskih ispostava, svuda se bilježi veći ulazak nego u istom periodu prošle godine.

 

Samo na prelazima između Crne Gore i Srbije - Ranče i Jabuka, granicu dnevno pređe oko 9.000 putnika. Na osnovu obrađenih podataka za jun ove godine, granični prelaz Debeli brijeg prešlo je 215.368 građana, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu za 10,51 odsto, pišu Dnevne novine.

Pomoćnik rukovodioca Ekspoziture Granične policije Sutorina Petar Radović kazao je da je u junu granicu prešlo 57.569 vozila, odnosno nepuh 2,5 procenata više nego u junu 2014. godine, kada je granicu prešlo 46.407 četvorotočkaša.

I granični prelazi na Sitnici i Kobili, koji takođe pripadaju Ekspozituri Sutorina, bilježe povećanje broja prelazaka. Granični prelaz Kobila u junu ove godine prešlo je 20.166 osoba i 6.812 vozila. Preko Sitnice u Crnu Goru je ušlo 77.864 osoba ili 13,33 odsto više nego prošle godine.

"Trenutno na granicama bilježimo povećanje broja ulazaka. Promet vozila i lica je pojačan, zadržavanja nema, jer smo opremljeni organizaciono i tehnički", kazao je Radović, dodajući da je spriječen jedan ilegalan prelazak sa tuđom putnom ispravom, dok je u Interpolovim potjernicama pronađeno 15 osoba.

Na izlasku iz Srbije u Crnu Goru i obratno na graničnim prelazima Ranče sa crnogorske strane i Jabuka iz pravca Srbije, oko podneva, čekalo se najduže do pola sata. Ovi prelazi na putu Prijepolje Pljevlja posljednjih nekoliko dana znatno su bili frekventniji nego uobičajeno zbog odrona kod Slijepač mosta i zatvaranja puta od Bijelog Polja ka Mojkovcu.

Registruje se oko 9.000 putnika dnevno u oba pravca, što je i do četiri i po puta više u odnosu na prosjek. Prema podacima Dnevnih novina, za prvih deset mjeseci 2013. na ovom prelazu je registrovano oko 590.000 putnika ili u prosjeku oko 2.000 dnevno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније