Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 07. 2015. 11:09   >>  11:00

POKAZNA VJEŽBA

Kotor: Simulirali udes vozila i cistijerne

U kotorskoj Industrijskoj zoni održana je taktičko-pokazna vježba u kojoj je simuliran udes dva putnička vozila i cistijerne, specijalnog vozila za prevoz naftnih derivata.

 

Združenom vježbom spasavanja dvoje povrijeđenih putnika, rukovodila je Služba zaštite i spasavanja Kotor, a u vježbi su učestovali i pripadnici Službe zaštite opština Budva i Tivat.

Vježba je počela u 18 sati dojavom o teškom saobraćajnom udesu, kada je na poziv Službe zaštite opštine Kotor, preko Dispečerskog centra kompanije Wireless Montenegro u Podgorici, izvršeno spajanje tokova grupa Kotora, Budve i Tivta, čime je omogućen zajednički rad u toku akcije.

Samo dva minuta od uzbune na mjesto događaja stigli su spasioci iz Kotora, a nedugo za njima i njihove kolege iz Budve i Tivta, koji su za svega nekoliko minuta uspjeli da ugase vatru na putničkim vozilima, iz njih izvuku povrijeđene putnike i prenesu ih u vozila Hitne pomoći.

Komandir Službe zaštite i spasavanja opštine Kotor Maksim Mandić kazao je da je cilj vježbe provjera spremnosti jedinica pomenutih službi u vrijeme pojačanog intenziteta saobraćaja na putevima u toku ljetnje turističke sezone.

„Druga stavka je komunikacija službi preko TETRA radio sistema, čijom upotrebom je znatno olakšan rad između službi iz različitih opština koje koriste tu sofisticiranu opremu“, kazao je Mandić.

Izrazio je zadovoljstvo sprovedenom vježbom što mu, kako je rekao, daje uvjerenje da će uspješno odgovoriti na sve složene intervencije, ukoliko do njih dođe.

Načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja, Zdravko Šljukić, istakao je da spasilačke ekipe iz tri opštine imaju odličnu saradnju i dodao kako za njih ne postoje granice. I načelnik Službe zaštite Opštine Tivat Drago Kordić zadovoljan je vježbom i kaže kako je ovo bila dobra prilika za upoznavanje kolega iz različitih opština.

U vježbi je učestvovalo 25 spasilaca, sa troje vatrogasnih vozila iz Kotora i po jednim iz Budve i Tivta, kao i predstavnici Domova zdravlja Kotor i Tivat sa svojim vozilima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније