Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 07. 2015. 13:54 >> 13:46
3

VUČINIĆ TRAŽI

Hitno saslušanje zbog eskplozije u Tari

Poslanik Demokratskog fronta Janko Vučinić rekao je danas da će zatražiti hitno kontrolno saslušanje nadležnih zbog nesreće u Fabrici oružja Tara u Mojkovcu, u kojoj je poginuo jedan, a povrijeđeno sedam radnika.

 

Vučinić, član Odbora za rad i socijalno staranje, smatra da je neophodno saslušati predstavnike ministarstava rada i socijalnog staranja i ekonomije, glavnog inspektora rada i zaštite na radu i vrhovnog državnog tužioca, kako bi se ispitale sve okolnosti koje su pruzrokovale nesreću.

Na kontrolno saslušanje, kako je kazao agenciji Mina, treba pozvati i predstavnike poslovodstva i sindikata.

„Ovo je već treći put za nepunu godinu da se dešavaju eksplozije u Tari sa teškim posledicama, kao da prethodne nijesu bile dovoljna opomena. To se više ne smije dopustiti, posebno zbog pretpostavki da je do nesreće došlo zbog velikog prekovremenog rada, premorenosti i iscrpljenosti radnika“, rekao je Vučinić.

Vučinić, koji je predsjednik Radničke partije, je ocijenio da je ovo još jedan pokazatelj koliko su jeftini životi radnika u Crnoj Gori.

On je podsjetio da su prije godinu na predlog Vlade, usvojene izmjene i dopune Zakona o stranim investitorima, kojima je omogućeno da mogu biti većinski vlasnici fabrika u Crnoj Gori.

„Tako je i Tara u većinskom vlasništvu, po svemu sudeći, neodgovornog investitora, za koga postoje sumnje da se bavio švercom i trgovinom oružejem, a jedan od direktora i pornografskim snimcima. Zbog toga i ne čudi, kada se fabrika našla u većinskom vlasništvu navodnog investitora, da će se dešavati i ovakve nesreće“, ocijenio je Vučinić.

On je kazao da vjeruje da će njegov predlog za hitno kontrolno saslušanje povodom nesreće u Tari naići na odobravanje svih članova Odbora za rad i socijalno staranje, jer su dešavanja u toj fabrici "nedopustiva i za svaku osudu".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније