Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2015. 08:09   >>  08:08

VRUĆA SEZONA

PG: Samo u junu bilo 350 požara

Ako su prethodno ljeto pamtili po nezapamćeno malom broju požara, podgorički vatrogasci će se i te kako sjećati ovogodišnjeg juna, tokom kojeg je bilo 60 odsto više intervencija u odnosu na 2014.

Nakon što je prošlu sezonu, usljed pogodnih vremenskih prilika obilježio nezapamćeno nizak broj požara, ovu je, samo tokom juna, karakterisalo 350 intervencija na teritoriji Glavnog grada. To je, prema riječima komandira Službe zaštite Andrije Čađenovića, oko 60 odsto više nego u 2014. godini.

On za Dnevne novine navodi da je najveći problem tokom akcije gašenja većih požara bio jak vjetar koji je vatru brzo širio. Ugrožena su bila naselja, a otežani su bili i uslovi gašenja.

Maksimalnim zalaganjem spasilaca, ističe on, požari su ugašeni, a spriječena je veća materijalna šteta.

"Služba zaštite Glavnog grada raspolaže najsavremenijom opremom, sa 25 specijalnih vozila. Očekujemo da će se ubrzo voznom parku priključiti još nekoliko koja su na servisu. Raspolažemo i opremom za druge akcije spasavanja, kao što su poplave, nesreće na vodenim površinama, saobraćajne nezgode, alpinistička spašavanja i ostale vrste intervencija", kazao je Čađenović za Dnevne novine.

On je apelovao na građane da izbjegavaju korištenje otvorenog plamena.

"Obišli smo kritične lokacije i utvrdili stanje, obavili sastanke sa predstavnicima nekih mjesnih zajednica na kojima smo ih savjetovali kako da se organizuju u cilju smanjenja broja požara, a samim tim i ogromnih šteta. Utvrdili smo lokacije na kojima će biti postavljeni vatrogasni punktovi na kojima će dežurati vatrogasci u toku požarne sezone 24 časa dnevno i sve ostale pripremne radnje sa ciljem da što bolje reagujemo u slučaju požara u bilo kom dijelu Podgorice", istakao je Čađenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније