Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2015. 08:15 >> 08:06

NOVA-STARA FUNKCIJA

Đurđina Ivanović zamjenica VDT-a

Doskorašnja specijalna tužiteljka, Đurđina Nina Ivanović ponovo je zamjenica vrhovnog državnog tužioca, saopšteno je Pobjedi iz Tužilaštva.

 

“Đurđina Nina Ivanović izabrana je za zamjenicu vrhovnog državnog tužioca 19. 09. 2013. Funkcija zamjenika VDT joj je mirovala dok je bila specijalna tužiteljka, tako da se ona izborom glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića samo vratila na svoju raniju funkciju”, pojašnjeno je iz Tužilaštva.

Ivanović je za specijalnu tužiteljku u Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina izabrana u novembru 2011. godine, a u decembru prošle istekao joj je mandat.

Zbog reformi u tužilačkom sektoru, ostala je na toj poziciji do izbora specijalnog tužioca. U toku mandata Đurđine Ivanović, pored ostalih, pokrenute su i istrage u slučajevima Šarić, Kalić, Košljun, Zavala.

Ivanović je bila i jedan od kandidata za glavnog specijalnog tužioca, ali se vrhovni tužilac Ivica Stanković odlučio da za tu funkciju predloži Tužilačkom savjetu sudiju Apelacionog suda Milivoja Katnića.Inače, glavni specijalni i osam specijalnih tužilaca juče su se uselili u prostorije na četvrtom spratu zgrade Tužilaštva, čime su ispunjeni uslovi da počnu sa radom.

S obzirom da je zakonom propisano da Specijalno državno tužilaštvo ima deset specijalnih tužilaca, za dva preostala mjesta ponovo će biti raspisan oglas.Katnić je ranije kazao da će novi pristup u organizovanju tužilačke istrage dovesti do mjerljivih rezultata koje od Crne Gore očekuje Evropska unija i da će Specijalno tužilaštvo nastaviti rad na predmetima koji su u fazi istrage, ali da će se otvoriti i novi u svim slučajevima u kojima postoji osnovana sumnja za izvršenje nekog krivičnog djela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније