Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

07. 07. 2015. 21:25 >> 21:17

SNP OCJENJUJE

Uvod u nove zloupotrebe Vlade

Najava Vlade Crne Gore o zapošljavanju više od 600 građana u državnoj upravi samo je uvod u nove zloupotrebe državne moći i kupovinu glasova pred, već izvjesne, izbore, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

„Premijer je malo računao i 'izračunao' da će mu biti potrebni novi glasovi za još jedan mandat. Tako će politička podobnost, odnosno partijske knjižice četvoročlane porodice bez posla biti ono što će obezbijediti jedno radno mjesto, a sa njim, računa premijer, i najmanje četiri nova glasa“, saopštila je potpredsjednica SNP-a, Danijela Pavićević.

Kako je rekla, opstanak na vlasti aktuelnog režima njegova je nasušna potreba zbog očuvanja velike imovine i straha od krivične odgovornosti, zarad čega su spremni da građane dovedu na sami rub propasti.

„Grčki premijer Aleksis Cipras je, s druge strane, umjesto izgladnjivanja svojih građana izabrao teži put i pokazao da dostojanstvo njegovog naroda nije na prodaju, tako da prosto možemo da pozavidimo grčkom narodu što ima takvog premijera“, navodi Pavićević.

U SNP-u se, kako je kazala, pitaju da li crnogorski građani konačno mogu smoći snage za jedno veliko „Ne“ takvom režimu i održati lekciju o tome kako se čuva lično dostojanstvo i ponos.

„Za kampanju će biti potreban i novac, pa je premijer izračunao da će ga obezbijediti opet iz džepova građana, putem naplate takse za gorivo od sedam centi po litru. Neće se libiti ni od uvođenja nekih novih taksi i mjera štednje koje će, naravno, biti namijenjene, kome drugom nego građanima, jer Vlada i premijer ne mogu da štede“, saopštila je Pavćević.

Tako će, kako je rekla, iz već polupraznih džepova crnogorskih građana izvući i preostale eure za naplate svojih ekonomskih „grešaka“ i ne pomislivši na njihov prag izdržljivosti.

„S druge strane, svjedoci smo skoro svakodnevnih štrajkova radnika koji na sve načine pokušavaju da ostvare svoja ugrožena prava i dobiju makar dio svojih zarada. U nastojanju da od predstavnika Vlade dobiju makar obećanje o pozitivnom ishodu, poručuju opoziciji da ih ne podržava“, kaže se u saopštenju.

Time, dodaje Pavićević, šalju poruku Milu Đukanoviću o svojoj lojalnosti uprkos gotovo bezizlaznoj situaciji u kojoj se nalaze. „Jasna je činjenica o uticaju grupacije na vlasti na sve aspekte života u Crnoj Gori i da nepripadanje toj grupaciji može predstavljati veliki problem“.

„Ukoliko cjepkanje političkih partija i osnivanje novih, manjih, možemo nazvati političkim talasanjem, onda živimo u pravom političkom vrtlogu. Kao i u svakom drugom vrtlogu ili previranju, na površinu ispliva obično ono što je bilo na dnu“, saopštila je Pavićević.

SNP, kako je saopšteno, zbog svega toga opet opominje crnogorsku javnost, pruža ruku ohrabrenja i najavljuje da će se boriti snagom svoje dosljednosti, vjernošću onim principima koji se nalaze u njenim temeljima, a prije svega to je princip pravednosti, i naravno, dodaje se, vodiće tešku borbu za bolji život građana – dostojan čovjeka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније