Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2015. 19:43 >> 19:48
6

ISPITATI ŠUKOVIĆEVE TVRDNJE

Marković: Ne postoji "Mojkovački klan"

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković pozvao je tužilaštvo i policiju da u najkraćem roku ispitaju tvrdnje Predraga Šukovića.

"Odbacujem u potpunosti tvrdnje izvjesnog policijskog službenika i političkog aktiviste Predraga Šukovića iznijete u nedjelju 5. jula 2015. godine u dnevnom listu "Vijesti“ prema kojima sam ja navodno jedan od aktera krijumčarenja cigareta i drugih kriminalnih djelatnosti koje je taj službenik, kako je naveo, "istraživao", navodi Marković u reagovanju.

On navodi da je juče zatražio od VDT-a i policije da provjere tvrdnje Predraga Šukovića.

"Obavještavam javnost da sam juče, 6. jula 2015. godine, dakle prije nego što je ova naručena tvrdnja počela da biva politički eksploatisana od strane pojedinih opozicionih političara, pismenim putem informisao vrhovnog državnog tužioca i ministra unutrašnjih poslova da iskazujem snažan interes da se u najkraćem roku i u zakonom predviđenoj proceduri provjere tvrdnje imenovanog policijskog službenika s ciljem utvrđivanja istine", navodi Marković.

Marković u dopisu VDT-u i Ministarstvu unutrašnjih poslova, kaže da ne postoji  "Mojkovački klan".

"U dopisu sam napomenuo da kao dugogodišnji direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, zatim potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa za operativnu koordinaciju službi bezbjednosti, nijesam upoznat sa tvrdnjama da postoji i navodno funkcioniše "Mojkovački kriminalni klan“, kako se tvrdi odnosno da navodni "Mojkovački klan" nije bezbjednosno tretiran ni u jednom strateškom ni operatarivnom dokumentu već da se očito radi o političkoj manipulaciji", ističe Marković.

Potpredsjednik Vlade kaže da se do sada nije oglašavao povodom ovih, kako ističe, grubih izmišljotina i neistina, uvažavajući činjenicu da posebnu težinu tim tvrdnjama daje to što ih iznosi policijski službenik premda, kako dodaje Marković,  i poznati bloger "koji koristi pseudonim da bi pokušao da kompromituje nosioce odgovornih dužnosti u državi".

"To je okolnost koja ponižava profesionalne standarde i etički kodeks. Ovom prilikom javno ohrabrujem policijskog službenika Predraga Šukovića, koga inače ne poznajem, da dokaze koje navodno ima podnese Tužilaštvu. Ako postoje ne činjenice i dokazi već makar i osnovi sumnje za ono što se tvrdi ja nijesam dostojan ne dužnosti potpredsjednika Vlade već ni jedne javne funkcije niti bilo kakvog angažmana u državnoj administraciji. Ali, ako se utvrdi da su tvrdnje neistinite i neutemeljene, onda bi isto pravilo trebalo da važi i za onoga ko ih je iznio. Ovo treba shvatiti kao jednu od rijetkih prilika da se zaustavi kriminal nosioca jedne od najodgovorniji dužnosti u državi ili pak da se za sva vremena stane na kraj praksi pokušaja ličnih i političkih obračuna", zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније