Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2015. 22:39 >> 22:36

OSTAĆE SAMO ZIDOVI

B.Polje: Počela rekonstrukcija gimnazije

U bjelopoljskoj gimnaziji "Miloje Dobrašinović" počeli su obimni rekonstruktivni radovi, koje finansira Ministarstvo ekonomije, sa ciljem da se u toj obrazovnoj ustanovi obezbijede što bolji uslovi za rad do početka nove školske godine.

"Zgrada gimnazije zadržaće faktički samo zidove, sve ostalo biće rekonstruisano ili zamijenjeno" , kazao je Radiju Crne Gore, direktor škole Milko Kovačević.

Gimnazija je jedna od rijetkih obrazovnih ustanova koja je ušla u projekat "Termo-energetske efikasnosti" nakon kojeg će učenici i nastavno osoblje dobiti izuzetno funkcionalne i kvalitetne uslove za rad.

"Projektom je predviđno postavljanje demit fasade na cijelom prostoru gimnazije i fiskulturne sale te zamjena kompletne spoljašne stolarije i krovnog pokrivača na oba objekta. Započeto je i renoviranje školskih toaleta i zamjena elektro instalacija. Na kraju biće obnovljen kompletan moleraj", kazao je Kovačević.

On tvrdi da će radovi biti privedeni kraju do početka nove školske godine, a svoja očekivanja zasniva na precizno utvrđenoj dinamici radova koji se kontrolišu svake nedjelje. Do sada je već postavljeno 50 odsto nove stolarije, a otprilike isto toliko fasade.

Prema predračunu kompletna rekonstrukcija koštaće 600.000 eura.

"Investitor je dozvolio i izvođenje radova koji projektom, iz objektivnih razloga, nijesu predviđeni. Za tako nešto potrebna je inicijativa direktora škole i podrška nadzornih službi Ministarstva ekonomije", istakao je Kovačević.

Prema njegovom mišljenju, novi izgled gimnazije biće u septembru prijatno iznenađenje za sve koji će boraviti u njoj, ali i za cijelu zajednicu.

Uprava škole osim što je dobila na funkcionalnosti ustanove ostvariće i znatnu uštedu tokom grejne sezone, koja je do sada iziskivala pozamašna sredstva.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније