Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 07. 2015. 17:28 >> 17:21

MEKTIĆ SAOPŠTIO

Postoje indicije da se Memić krije u BiH

Postoje određene operativne indicije i neka vrsta operativnih podataka da se srpski državljanin Enis Memić (31) iz Prijepolja, za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je ubio bjelopoljskog policajca Irfana Kujovića, krije u BiH, konkretno u Sarajevu, saopštio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Kako je kazao, Mektić će se i lično angažovati "kako bi iskoristili sve mogućnosti da tu osobu pronađemo i predamo vlastima Crne Gore ukoliko se ona krije u određenim kriminalnim krugovima u BiH". Mektić je to kazao na zajedničkoj pres konferenciji sa kolegama iz Crne Gore i Srbije, nakon sastanka u Podgorici.

Regionalna saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma veoma je značajna, poručili su ministri unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, Raško Konjević i Nebojša Stefanović.

Crnogorski ministar Raško Konjević zahvalio je policiji Srbije na pomoći u slučaju istrage ubistva policajca.

“Vjerujem da će zajednički napori dvije policije obezbijediti da u najkraćem roku osumnjičeni bude priveden“, poručio je Konjević. On je zahvalio i BiH na obećanoj pomoći u vidu razmjene operativnih informacija.

Srbijanski ministar Nebojša Stefanović dodao da je ubistvo policajca u Crnoj Gori na listi prioriteta i da u tom pravcu MUP Srbije nudi iskrenu saradnju kojom će biti omogućimo da osumnjičeni za počinjeno krivično djelo bude priveden pravdi.

“Ako se osoba osumnjičena za to djelo nalazi na teritoriji Srbije, mi ćemo učiniti apsolutno sve da on bude pronađen i priveden pravdi“, kazao je Stefanović.

Ministri policija Crne Gore i Srbije, Raško Konjević i Nebojša Stefanović potpisali su danas Protokol o saradnji u oblasti evropskih integracija između dva ministarstva.

Konjević kazao je da je Memorandumom predviđen način na koji će države pomagati jedna drugoj u procesu integracija.

Ministri su konstatovali da su timovi Crne Gore i Srbije koji su formirani na operativnom nivou, a kojima su rukovodili direktori policija, dali ozbiljne rezultate.

“Očekujemo da će da se u narednom periodu obezbijediti još jedan nivo potrebnih dokaza koje možemo ustupiti tužilaštvima jedne i druge države radi finalnog procesurianja izvršilaca najtežih krivičnih djela“, kazao je Konjević.

Stefanović je kazao da, na bilateralnom planu, policije Crne Gore i Srbije rade na mnogim slučajevima kao jedna, navodeći da su apsolutno posvećeni da dovedu istrage do kraja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније