Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 07. 2015. 22:55   >>  22:49

EUROATLANTSKE INTEGRACIJE

Raspisan konkurs 'Najbolje to možemo zajedno'

Raspisan je konkurs za najbolju fotografiju i video zapis „Najbolje to možemo zajedno“, a nastao je kao inicijativa Udruženja studenata Univerziteta Donja Gorica, u saradnji s studentskim parlamentima UCG, Univerziteta Mediteran i FDES-a, uz podršku Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO, s ciljem stvaranja prostora za kreativno izražavanje studenata o evroatlantskoj integraciji Crne Gore.

Na osnovu tehničke i estetske vrijednosti, uvažavajući nivo originalnosti i kreativnosti autora, kao i usaglašenost sa temom „Najbolje to možemo zajedno“, s ciljem osvrta na evroatlantski integracioni proces Crne Gore, stručni žiri će izvršiti selekciju pristiglih fotografija i video zapisa i odlučiti koji će radovi ući u uži izbor, saopštili sui z Udruženja studenata UDG. 

U stručnom žiriju biće reditelj Andro Martinović, fotograf Duško Miljanić i glumac Dušan Kovačević.

Fotografije i video zapisi koji prođu selekciju od strane stručnog žirija i uđu u uži izbor, biće dostupni od subote, 5. septembra, na veb sajtovima www.spucg.ucg.ac.me; www.fdes.me, www.natomontenegro.com, na fb stranicama „Univerzitet Donja Gorica – Udruženje studenata“; „Studentski parlament Univerziteta Crne Gore“; „Studentski parlament Univerziteta Mediteran“; „Fakultet za državne i evropske studije“; „Sigurna budućnost“, kao i na drugim društvenim medijima.

Radovi koji uđu u uži izbor biće predstavljeni istovremeno i na izložbi koja će biti organizovana tokom septembra.

Konačni rezultati konkursa i imena autora koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto za najbolju fotografiju i video zapis biće objavljeni na veb sajtovima organizatora i drugim društvenim medijima u ponedeljak, 7. septembra u 12 sati.

Autori tri najbolja rada u obje kategorije biće nagrađeni na sljedeći način:

I mjesto: Izložba radova + studijska posjeta Briselu;

II mjesto: Izložba radova + 200 eura

III mjesto: Izložba radova + 100 eura

Pravila konkursa

-Takmičenje je otvoreno za studente osnovnih, specijalističkih i magistarskih studija svih univerziteta i fakulteta iz Crne Gore, pri čemu jedan student ne može poslati više od pet fotografija i/ili video zapisa.

-Studenti koji žele da učestvuju na konkursu, fotografije i video zapise treba da proslijede do petka, 28. avgusta 2015. godine u podne, na e-mail:  konkurs2015@yahoo.com, sa naznakom „Najbolje to možemo zajedno“ i navedu sledeće podatke: ime i prezime, naziv institucije u kojoj studiraju, broj telefona i naziv fotografije/video zapisa.

-Fotografije i video zapisi moraju biti originalni i neobjavljivani radovi, za šta garantuju sami autori.

-Tehničke specifikacije fotografije: maksimalna veličina fajla 500KB (originalni foto zapis ne smije biti manji od formata 20x30cm u 300dpi, radi budućeg štampanja i izlaganja); format za slanje na konkurs JPEG (.JPG).

-Tehničke specifikacije video zapisa: format originala: HDTV, 1920x1080 px (min 1440x720 px); audio 48KHz, stereo 16bit ili 24 bit, maksimalna veličina fajla 2GB; trajanje do 60 sekundi; format za slanje na konkurs MPEG4 (.MP4). Video radove uploadovati na: www.sendspace.com (do 300MB) ili www.wetransfer.com  (do 2GB).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније