Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 07. 2015. 07:57   >>  07:47 19

PROSTORNI PLAN

Ne zna se je li ucrtana crkva na Rumiji

Nacrt prostorno-urbanističkog plana opštine Bar je gotov i na stolu je tamošnjih lokalnih vlasti, ali oni neće da kažu da li je obrađivač ucrtao limenu srkvu na vrhu Rumije, koju je Srpska crkva tamo postavila još 2005. godine.

"Riječ je o vrlo delikatnom pitanju", odgovor je sekretarke Sekretarijata za uređenje prostora, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Suzane Crnovršanin na pitanje Pobjede.

Objekat na Rumiji se nalazi van zahvata detaljnih urbanističkih planova i generalnog urbanističkog plana Bara. Prostorno urbanistički plan opštine Bar je u izradi, trenutno se nalazi u fazi nacrta. Slijedi stručna ocjena, a potom javna rasprava rekla je ona. Crnovršanin nije željela da kaže kojom dinamikom će se ovaj proces odvijati i na koji način je definisan status limenog objekta na Rumiji.

Odgovor nije stigao ni od prvog čovjeka grada pod Rumijom Zorana Srzentića koji nije odgovarao na telefonske pozive.

U preduzeću "Juginus mont", koje je obrađivač ovog projekta, kazali su Pobjedi da su prvu fazu posla okončali i nacrt proslijedili barskim vlastima, ali da oni nijesu ovlašćeni da komentarišu plan. Sjedište firme „Juginus mont“ je u Beogradu, a njihova ekspozitura registrovana je u Bijelom Polju.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније