Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

31. 07. 2015. 12:55 >> 12:45
2

ZLOUPOTREBA BOLOVANJA

Dom zdravlja: Suspendovali dva ljekara

Menadžment Doma zdravlja Podgorica suspendovao je dva ljekara zbog nepravilnosti u propisivanju bolovanja.

Kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove, eksternom kontrolom propisivanja privremene spriječenosti za rad, koja je sprovedena po nalogu Ministarstva zdravlja, utvrđeno je da su dva izabrana doktora neopravdano propisivala bolovanja.

"Menadžment Doma zdravlja, postupajuću po izvještaju eksterne kontrole, sproveo je zakonom predviđenje mjere i suspendovao dva ljekara zbog nepravilnosti u ocjenjivanju privremene spriječenosti za rad", kaže se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Podgorica su poručili da će nastaviti sa kontinuiranim praćenjem i kontrolom kvaliteta svih aspekata procesa rada iz domena nadležnosti naše ustanove, uključujući i ocjenu i propisivanje privremene spriječenosti za rad, bez izuzetaka i do kraja.

"Pozivamo sve druge relevantne činioce, koji su odgovorni za proces ocjene i propisivanja privremene spriječenosti za rad, u sva tri nivoa zdravstvene zaštite, da bez odlaganja, daju doprinos iz svoje nadležnosti kroz praćenje i kontrolu kvaliteta u svojim institucijama", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније