Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

31. 07. 2015. 13:02   >>  12:52 7

PROCJENA MONSTATA

U CG skoro 622.000 stanovnika

U Crnoj Gori je, prema podacima Monstata, sredinom prošle godine bilo 621.810 stanovnika.


U dokumentu Procjene stanovništva i demografski indikatori za prošlu godinu navodi se da radno sposobno stanovništvo, od 15 do 64 godine, čini 68 odsto ukupnog broja građana.

Na osnovu prirodnog priraštaja na hiljadu stanovnika, njihov broj se godišnje poveća za 2,4.

„Na hiljadu stanovnika godišnje se sklopi 5,7 brakova, što predstavlja stopu nupcijaliteta, dok je stopa divorcijaliteta je 0,9“, pokazuju podaci Monstata.

Stopa migracija u Crnoj Gori je 6,8 što, kako su pojasnili iz Monstata, znači da je na hiljadu stanovnika 6,8 osoba promijenilo svoje mjesto prebivališta u okviru granica države.

Kako se navodi, očekivano trajanje života na rođenju u 2014. je 76,4 godina.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније