Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 08. 2015. 08:37   >>  08:28 4

ID U SIRIJI

Ranjenog Baranina saborci ostavili neprijatelju

Sirijski državljanin, porijeklom iz Bara, Asmir Mehović teško je ranjen na ratištu u toj bliskoistočnoj državi, gdje se borio na strani Islamske države. Njega su saborci, nakon što je ranjen u borbama, ostavili u jednom objektu, koji je bio pod stalnom vatrom vladinih snaga, zbog čega nijesu mogli da ga izvuku, piše Dan.

Nije poznato da li je zarobljen i o njegovoj sudbini se trenutno ne zna ništa.

Iz više izvora Danu je potvrđeno da je Mehović odavno napustio Crnu Goru i da se od tada borio u više vojnih formacija od Iraka, preko Libije, do Sirije.

Iste godine Bar je napustila porodica njegovog brata. Oni imaju sirijsko državljanstvo i već godinama žive u toj zemlji.

Od fradnika na platformi do džihadiste

Prema nezvaničnim informacijama, Mehović je Bar napustio još kao šesnaestogodišnjak i otišao u Irak, gdje je jedno vrijeme radio na naftnim postrojenjima, a potom je zarađivao kao plaćenik u raznim paravojnim formacijama.

Navodno, radio je i u nekadašnjoj fabrici gusjenica za tenkove na jugu Iraka.

U amabasadi Srbije u Damasku, koja zastupa i crnogorske državljane, nijesu mogli ni da potvrde ni da demantuju ovu informaciju.

Iz tamošnjih diplomatskih krugova Danu je saopšteno da oni nemaju obavezu da se informišu o osobama koje imaju sirijsko državljanstvo, te da je to vjerovatno i razlog što ne nemaju podatke o konkretnom slučaju.

Pripadnik jedninice balkanskih džihadista?

Asmir Mehović pripada pobunjeničkoj jedinici u kojoj su mu saborci sunarodnici iz Plava, Rožaja, Novog Pazara, Peći i Sarajeva, među kojima je bio i Mirza Haklaj iz Podgorice, piše Dan. Haklaj je poginuo nedavno, kada su džihadisti napali vojni konvoj u blizini Damaska.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније