Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 08. 2015. 09:45 >> 09:35

BOLJA BEZBJEDNOST

Ove godine manje stradalih na putevima

Stanje bezbjednosti u drumskom saobraćaju u prvih šest mjeseci ove bolje je nego u istom periodu prošle godine, ocijenio je Koordinacioni tim za praćenje implementacije Strategije poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju.

"Naime, u prvoj polovini ove godine smanjen je broj smrtno stradalih za 26 odsto, dok je za petinu smanjen broj teže povrijeđenih osoba, ali je povećan broj lakše povrijeđenih lica", saopšteno je iz MUP-a.

Konstatovano je da je sproveden veliki broj preventivnih akcija, kao što su: akcija “Pojas za sve”, “Pješak”, “Motocikl”, “Tehnička ispravnost vozila” i “javni prevoz”, koje su doprinijele postizanju boljih rezultata u ovoj oblasti. 

“Takođe, pohvaljeno je uvođenje reda u oblast tehničkog pregleda vozila, a izuzetno korisnom ocijenjena je kontrola javnog prevoza autobusa i taksi vozila. Dobrim učincima doprinijela je i nova oprema koja je u velikoj mjeri obnovnljena u posljednje dvije godine”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na sastanku Koordinacionog tima, kome je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, razmatran je i izvještaj o realizaciji Akcionog plana i konstatovano da je potpuno i djelimično realizovano 80 odsto mjera, dok je petina ostala nerealizovana.

"Međutim, sprovode se brojne aktivnosti i očekuje se da će sve mjere iz AP biti realizovane do kraja godine", kazali su u MUP-u. 

Iskazano je uvjerenje da će projekat stacionarnih sistema, putem kojih će se kontrolisati brzina kretanja vozila i evidentirati prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, dodatno doprinijeti povećanju bezbjednosti saobraćaja na putevima. 

Zajednički je konstatovano da cjelokpuno društvo mora raditi na povećanju saobraćajne kulture svih učesnika u saobraćaju.

Antena M

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније