Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 08. 2015. 12:27 >> 12:47
2

SLUŽBA ZAŠTITE

Požari na više lokacija u Podgorici

Na teritoriji Podgorice aktivni su požari na više lokacija, a u gašenju vatre pomaže i Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je komandir Službe zaštite Glavnog grada, Andrija Čađenović.

"Trenutno imamo aktivne požare u Rogamima, selu Đurkovići, i gornjim Rogamima, u predjelu oko crkve. Imamo aktivan požar u Fundini, selu Ledine, kao i u Komanima, brdo Ćafa", rekao je Ćađenović agenciji MINA.

U Komanima je, kako je rekao, jedno vozilo sa tri vatrogasca.

"Požar je još dosta visoko u brdu, ne ugrožava kuće, ali su oni tamo raspoređeni i pokušavaju da odbiju vatru, da se ne spušta prema kućama".



Vatrogasci su, kako je dodao, u Rogamima raspoređeni na najkritičnijim lokacijama, da brane stambene objekte.

"Za gornje Rogame smo angažovali Dirketnorat za vanredne situacije, da bi nam avioni pomogli, jer je tamo malo nepristupačan teren, pa računamo da će nam pomoć avijacije dobro doći da požare lokalizujemo i da ne bude ugrožena ni crkva, ni imanja, ni kuće u toj okolini", naveo je Čađenović.



On je saopštio da je u petak bilo više od 30 požara, na raznim lokacijama, u Piperima, Rogamima, na Bioču, u Berima, Štekama, Kokotima, kao i na više lokacija u gradskoj opštini Tuzi.

"Bilo je požara dosta u Zeti, tako da smo juče imali puno posla. S obzirom na ove vremenske uslove, tako će biti i danas".

"Ne mogu da tvrdim stopostotno, ali najveći uzrok svih požara je ljudski faktor", kazao je Ćađenović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније