Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 08. 2015. 12:56 >> 12:46
3

U PONEDJELJAK

Podgorica: Osniva se Crnogorski pokret

U ponedjeljak, 3. avgusta, osniva se nestranačko udruženje Crnogorski pokret. Osnivači su poznati crnogorski javni i kulturni poslenici i intelektualci. Osnivačka sjednica održaće se u maloj sali KIC-a Budo Tomović.

Cilj pokreta, kako saopštavaju osnivači, je da afirmiše crnogorske vrijednosti i podstakne javnost da se založi da se poštuje državni autoritet i očuva građanski mir, dobri međuvjerski odnosi, osobena kultura, nacionalne osobenosti, tekovine antifašističke borbe i društvo socijalne pravde.

Jer se, navode u saopštenju, godinama dovode u pitanje, upravo ove vrijednosti koje čine temelj savremene Crne Gore. Zato ističu da državu, crkvu, jezik, povijest, ali i cjelokupno pokretno i nepokretno kulturno nasljeđe treba da držimo vrijednostima kojih ne smijemo da se odreknemo ili promijenimo. Jer ne želimo, ne možemo i nećemo da dozvolimo da kao narod i država budemo poništeni.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније