Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 08. 2015. 11:11   >>  03. 08. 2015. 15:18 12

OPŠTINA BERANE – RTCG

Nezadovoljni gostima, odbili saradnju

Iz Opštine Berane saopštili su da je razlog neučestvovanja predstavnika lokalne uprave u emisiji „Jutro iz gradova“, koja je emitovana iz Berana na javnom servisu RTCG, nekorektan odnos koji su autori emisije, navodno, pokazali prema njima.

“Shodno dogovoru sa autorom i producentom emisije da predstavnici Opštine i lokalnih institucija uzmu učešće u ovom projektu, u vidu izjava o aktivnostima koje je lokalna uprava sprovela u proteklom periodu, dogovorena je saradnja na obostrano zadovoljstvo. Opština Berane je organizatorima emisije pružila svu potrebnu pomoć, obezbjedila smještaj za ekipu od četrdeset ljudi, kontakte sa gostima, kulturnim radnicima, poljoprivrednicima i preduzetnicima, a sve u namjeri da prikažemo naš grad u najboljem mogućem svjetlu. Ekipi emisije „Jutro iz gradova“ smo čak i obezbjedili strujni priključak direktno iz zgrade Opštine tokom prenosa. Međutim, autor je bez prethodnih konsultacija sa nama ili građanima Berana, svoje uredničko pravo iskoristio  da u emisiju pozove goste čije bi povezivanje sa Opštinom Berane i Beranama uopšte, bacilo veliku sjenku na sliku Berana koju želimo da pošaljemo u svijet. Opština Berane ne može da prihvati da joj ambasadori kulture budu osobe koje su u prethodnom periodu napravili nesagledivu štetu građanima Berana u kulturnom, ekonomskom i svakom drugom smislu.  Bez ikakve želje da se miješamo novinarima u sadržaj koji kreiraju, sa žaljenjem konstatujemo da je autor zloupotrebio naše gostoprimstvo”, navodi se u saopštenju iz Opštine Berane.

Kažu da su svjesni “da je ovo bila prilika da svoje brojne rezultate” predstave crnogorskoj javnosti.

“Ipak, naš stav kao institucije je  da ne možemo da dozvolimo politički motivisana „kukavičja jaja“, koja bi javnost dovela o zabludu da promovišemo one ličnosti koji su svojim djelovanjem protiv Berana bukvalno zadužili grad u svakom, a nijednom pozitivnom smislu. Kao predstavnici državne institucije odgovorne prema svojim građanima, smatramo da je uloga javnog servisa da promoviše prave društvene vrijednosti, a ne osobe koje zbog svog djelovanja ne treba da budu  uzor nikome iz Crne Gore”, navodi se u saopštenju rukovodstva beranske opštine.

Iz Opštine su se izvinili, još jednom, crnogorskoj javnosti.

“Ali pored brojnih aktivnosti koje sprovodimo, sigurno neće ostati uskraćeni za sve šta smo uradili i što ćemo tek uraditi za naše sugrađane. Našim aktivnostima ćemo promovisati isključivo prave vrijednosti, one zbog kojih su nas građani Berana i izabrali”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom pojedinim medijima u toku emisije. Javnom servisu, na koga se odnosi reagovanje, do 11.10 sati nije stiglo nikakvo reagovanje. Portal ga je “skinuo” sa zvanične internet stranice Opštine.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније