Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 08. 2015. 13:51 >> 15:17
52

UREDNIŠTVO TVCG

Politička ujdurma beranskog rukovodstva

Uredništvo TVCG iznenađeno je postupkom predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića i njegovih saradnika, koji su, umjesto da u emisiji “Jutro iz gradova” predstave ono što su u protekloj godini učinili za taj grad, pokušali da izvrše pritisak na ekipu Jutarnjeg programa i umiješaju se u uređivačku politiku naše kuće, što do sada ni jednom predsjedniku opštine tokom trajanja serijala nije palo na pamet, navodi se u reagovanju uredničkog tima Televizije Crne Gore.

Iz opštine Berane jutros su, u reagovanju koje su dostavili medijima, svoje neučešće u emisiji objasnili neslaganjem sa izborom pojedinih gostiju, odnosno da ne mogu da prihvate da opštini Berane “ambasadori kulture budu osobe koje su u prethodnom periodu napravili nesagledivu štetu građanima Berana u kulturnom, ekonomskom i svakom drugom smislu”.

Emisiju iz Berana, šestu iz serijala “Jutro iz gradova”, ipak smo uspješno realizovali na zadovoljstvo učesnika, gledalaca iz Berana i cijele Crne Gore, uprkos nesporazumima sa predstavnicima opštine, navode iz Uredništva TVCG.

“Naime, na  sastanku sa predsjednikom Dragoslavom Šćekićem i njegovim saradnicima, načelno su dogovoreni gosti i teme emisije, s obzirom na to da je Opština bila domaćin i obezbijedila smještaj za ekipu TVCG. Urednik emisije Miomir Maroš tada je jasno podcrtao da isključivo on uređuje emisiju i odlučuje o njenoj koncepciji. Prethodnih dana ekipa je imala veliku pomoć portparola opštine u pripremi emisije. Problem je nastao kada je urednik, iako nije bio u obavezi, upoznao predsjednika Opštine sa spiskom gostiju. Šćekić je uoči emisije odbio da gostuje, jer su među učesnicima bila dva književnika iz Berana, čije stvaralaštvo nesporno doprinosi ugledu tog  grada i Crne Gore. Kako urednik nije odustao od koncepta emisije, saopšteno mu je da niko od predstavnika lokalne uprave neće učestvovati. Pola sata uoči emisije, ekipa je doživjela brojne opstrukcije od savjetnika predsjednika Opštine Nebojše Babovića, koji je tvrdio da Opština ima pravo da odredi koncepciju, goste i izgled emisije”, navodi se u reagovanju uredničkog tima.

Kako navode, vrhunac opstrukcije bilo je sačekivanje gostiju koji nemaju veze sa lokalnom upravom i odvraćanje od učešća u emisiji.

“Saopštenje beranske opštine  ocjenjujemo kao politikantsku ujdurmu, jer se ni jednim potezom nijesmo ogriješili o javni interes. Iako su to negirali u svom saopštenju, upravo je riječ o pokušaju kardinalnog miješanja u uređivanje emisije. Gosti, koji su bili sporni za beransku vlast, u emisiji su  predstavili  svoje književno stvaralaštvo, a nikako nijesu bili u svojstvu predstavnika  političke partije.  Zar mislite da je moguće i na šta bi ličilo kada bismo svaku emisiju sličnog tipa partijski čistili kako su zamislili čelnici beranske opštine?”, navodi se u reagovanju.

TVCG nije, niti će ubuduće dozvoljavati bilo kojoj političkoj ili interesnoj grupaciji da se miješa u uređivačku politiku, već će kao i do sada raditi isključivo u interesu građana, kaže se u reagovanju Uredništva TVCG.

Od predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića i njegovih saradnika očekuju izvinjenje za ovaj postupak kako bi nastavili “do sada dobru saradnju”. 

Пратите нас на

Коментари52

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније