Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 08. 2015. 19:04 >> 20:06
3

100 POŽARA ZA 2 DANA

Lokalizovan požar na Dajbabskoj gori

Vatrogasne ekipe samo u julu ove godine ugasile su 918 požara i blizu sto požara tokom prva dva dana avgusta. Poređenja radi, u trećem kvartalu 2014. Služba zaštite Glavnog grada intervenisala je na 423 požara. Na Dajbabskoj gori, ispod Tornja EKIP-a, gorjela je šuma i nisko rastinje, a bile su ugrožene i kuće. Naš novinar uslikao je gusti dim koji se širi Zabjelom.

"Zbog velikog povećanja broja požara, tokom ove požarne sezone, pripadnici Službe zaštite rade danonoćno na njihovoj lokalizaciji i likvidaciji, a vrlo često se vrši mobilizacija kojoj se i pored velike iscrpljenosti uredno odazivaju svi pozvani. Uzimajući u obzir činjenicu da tropske vrućine, koje već duže vrijeme traju u Podgorici, u velikoj mjeri povećavaju opasnost od izbijanja požara i pospješuju njihovo širenje, apelujemo na građane glavnog grada da budu pažljivi sa rukovanjem vatrom na otvorenom prostoru, kako ne bi slučajno izazvali požar koji vrlo često zna da izmakne kontroli i da zahtijeva brzu i efikasnu reakciju naših vatrogasnih ekipa", navodi se u saopštenju  Službe zaštite.

Oni su zamolili građane koji žive u prigradskim naseljima i na ruralnom području Podgorice da prilikom izbijanja požara pruže pomoć vatrogascima u gašenju, kako bi lakše lokalizovali požare i smanjili materijalne štete.

Foto i video: rtcg.me

Prilog: Svetlana Slavujević

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније