Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 08. 2015. 16:38 >> 08:13

"POŠTUJ ŽIVOT"

Građani vratili 281 komad oružja

Građani Crne Gore su, od početka primjene Zakona o oružju u martu, dobrovoljno vratili 281 komad pištolja i pušaka, 5.603 komada municije, kao i 82 eksplozivne naprave.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), najveći dio oružja bio je u nelegalnom posjedu.

Iz MUP-a su naglasili da je važna novina za građane to što je Zakonom o oružju definisano da građanin koji ima oružje u nelegalnom posjedu neće snositi posljedice ukoliko ga dobrovoljno vrati policiji. 

MUP, UNDP, Misija OEBS-a u Podgorici i Centar za demokratsku tranziciju, uz podršku Evropske unije i Ambasade Njemačke, sprovode kampanju Poštuj život, vrati oružje. 

Ciljevi kampanje su jačanje svijesti o štetnosti posjedovanja nelegalnog oružja, smanjenje broja nelegalnog oružja u posjedu građanja te njihovo informisanje o novinama u Zakonu. 

Iz MUP-a su podsjetili da je 9. jul, Međunarodni dan uništavanja oružja, obilježen spaljivanjem 857 komada i 188 djelova lakog oružja u Institutu za crnu metalurgiju u Nikšiću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније