Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda ]

14. 08. 2015. 08:31 >> 08:21
4

PRIVREDNI SUD

Uniprom uknjižen kao vlasnik KAP-a

Privredni sud juče je naložio da se kompanija Uniprom, u vlasništvu Veselina Pejovića, knjiži kao vlasnik svih nekretnina Kombinata aluminijuma.

 

Sudija Privrednog suda Ivan Kovačević je, postupajući po zahtjevu Uniproma i stečajnog upravnika KAP-a Veselina Perišića, donio rješenje o upisu nekretnina upisanih u listu nepokretnosti 159 KO Botun, koje obuhvataju sve proizvodne i administrativne pogone KAP-a, kompletno zemljište i djelova placeva koje je Kombinat dobio trampeći se sa Glavnim gradom, odlukom gradskog parlamenta.

Konstatuje se da je, na osnovu ugovora o kupoprodaji, sačinjenog u formi notarskog zapisa i aneksa ugovora, stečajni upravnik kao ovlašćeno lice, prodao KAP Unipromu navodi se u rješenju sudije Kovačevića. Uniprom je 10. juna prošle godine potpisao ugovor o kupoprodaji podgoričke fabrike sa stečajnim upravnikom Perišićem, kojim je bilo predviđeno da kupac isplati 28 miliona eura u roku od 30 dana.

Novi vlasnik je KAP preuzeo 1. jula, ali je prvu ratu od četiri miliona eura uplatio 10. septembra prošle godine. Pejović je tada kazao da ima obezbijeđena kompletna sredstva, ali da je potrebno da prodavac ispuni uslove iz kupoprodajnog ugovora, odnosno da mu se prepusti imovina bez tereta i sudskih sporova. Tom zahtjevu je prethodilo rješenje suda u Nikoziji, po tužbi bivšeg vlasnika Kombinata kompanije CEAK Olega Deripaske, da stečajna uprava ne smije da prodaje KAP.

Potom su CEAK i ruska VT banka podnijeli zahtjeve za arbitražu, vrijedne 900 miliona eura. Početkom ove godine je londonski Visoki sud presudio da sud u Nikoziji nije nadležan za stečajni postupak u Podgorici.

Pejović je, potom, 12. marta 2015. godine uplatio drugu ratu od 10,02 miliona eura za KAP i potpisao aneks ugovora da najkasnije za šest mjeseci uplati i ostatak od 13,8 miliona eura.

On je posljednju ratu uplatio je prije tri dana, čime je izmirio kompletan dug.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније