Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 02. 2013. 09:18 >> 09:43

REGULATORI

EK upozorava na moguću diskriminaciju

Regulatori zemalja EU imaju rok do kraja mjeseca da dokažu da ne narušavaju ravnopravnu tržišnu utakmicu različitim odnosom prema matičnim i bankama iz drugih zemalja Unije.

Iz Evropske komisije (EK) je saopšteno da su u nekoliko navrata regulatori pojedinih zemalja nastupili nezavisno i jednostrano uveli "navodno pretjerane zaštitne mjere" lokalnim podružnicama evropskih banka iz drugih članica EU-a, prenosi Bankamagazin.

"Preduzimanjem takvih poteza supervizori članica EU nijesu poštovali obavezne procedure, koje ih, na primjer obvezuju da se prije toga savjetuju s regulatorima iz drugih zemalja EU-a, takođe nadležnima za tu bankarsku grupu", navodi se u saopštenju.

Regulatori moraju do kraja februara obavijestiti Komisiju o "trenutnim nadzornim praksama" kako bi, prema potrebi, mogla donijeti odluku o eventualnim daljim koracima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније