Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 04. 2013. 15:42 >> 15:52

KOLEGIJUM

Skupština u utorak o KAP-u

Kolegijum predsjednika Skupštine odlučio je da parlament rad nastavi u ponedjeljak 29. aprila sa premijerskim satom, a da dan kasnije počne rasprava o Kombinatu aluminijuma.

Mladen Bojanić iz Pozitivne Crne Gore i Aleksandar Damjanović iz SNP-a predložili su da zasjedanje počne u ponedjeljak, dok u DPS-u smatraju da rasprava treba da počne već ove sedmice.

,,U ponedjeljak ćemo na premijerskom satu direktno sa premijerom Đukanovićem raspravljati o svim političkim i ekonomskim pitanjima, koja potresaju Crnu Goru, kazao je nakon sjednice kolegijuma Aleksandar Damjanović.

Bojanić je rekao da je za prekosjutra zakazana nova sjednica Kolegijuma, na kojoj će se razmatrati zahtjevi opozicije.

 

Milutin Simović iz DPS-a je ocijenio da je opozicija pokazala razjedinjenost, s obzirom da su svi podržali zahtjeve prema vlasti, a dio njih nije došao da raspravlja o tim zahtjevima.

Predstavnici DF-a su i danas bojkotovali sjednicu Kolegijuma.

Komentarišući izjavu člana Predsjedništva Demokratskog fronta Gorana Danilovića da će opozicija propustiti veliku priliku ako ostane u parlamentu, Bojanić je kazao da je još jedan razlog zašto ne podržavaju bojkot jasna poruka međunarodne zajednice.

„Svako ima svoje mišljenje i to je možda i ljepota demokratije i višestranačja da ne mislimo svi isto. Imamo puno uvažavanje za stavove DF-a i uvažavam njihove zahtjeve za bojkotom. Što se tiče Pozitivne mi imamo drugačiji stav. Smatramo da nam dosadašnje iskustvo o bojkotima ne govori da su efikasni. Svakako je jedan od razloga i to što smo svjesni da međunarodna zajdnica ne gleda blagonaklono na bojkot parlamenta a mi ne želimo da budemo predstavljeni kao neko ko usporava evropske integracije. Ne želimo da njedna sumnja padne na to“, kazao je Bojanić nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine.

On je napomenuo da njegova stranke nije za bojkot parlamenta ni iz praktičnih razloga.

„Jer da mi nijesmo bili danas tamo ne bi imao ko danas da obrazlaže zahtjeve sa protesta“, rekao je Bojanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније