Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 02. 2013. 09:48 >> 09:47
1

UPOZORENJE UPRAVI

Sindikat aluminijuma neće prihvatiti dodatno smanjenje plata

Sindikat aluminijuma će stupiti u štrajk ukoliko uprava Kombinata prekrši sporazum o linearnom smanjenju zarada od pet odsto, kazao predsjednik tog sindikata Rade Krivokapić.

 

Menadžment Kombinata aluminijuma trebalo bi tokom ove sedmice, nakon razgovora sa radnicima, da odluči na koji način će zaposlenima obračunati januarske zarade, odnosno koliko će one biti umanjene.

U Sindikatu aluminijuma strahuju da će uprava, ukoliko ne bude zadovoljna pregovorima sa manjinskim sindikatom, koji ne prihvata smanjenjenje, prekršiti sporazum o linearnom smanjenju od pet odsto, pišu Dnevne novine. Zbog toga su uputili dopis ministru ekomomije Vladimiru Kavariću, predstavniku Vlade u Bordu direktora Nebojši Dožiću i izvršnom direktoru Juriju Moisejevu,  u kom navode da je za njih dodatno smanjenje neprihvatljivo.

,,Nijesmo isključili ni primjenu radikalnih metoda borbe za ostvarivanje i zaštitu prava zaposlenih iz rada i po osnovu rada", kazao je predsjenik Sinikata aluminijuma Rade Krivokapić.

,,Uprava uprava KAP-a ipak odluči da prekrši dogovor, smatraćemo da namjerno pokušava da pravi probleme u KAP-u", poručio je Krivokapić.

Sindikat aluminijuma prihvatio je prošle sedmice prijedlog da se zarade zaposlenih za januar umanje za pet odsto, u interesu očuvanja fabrike i proizvodnje sa 900 radnika.

S druge strane, taj predlog se nije dopao manjinskom sinikatu na čijem čelu je Sandra Obradović. Oni su predložili da se zarade do 500 eura ne smanjuju, da se zarade do 800 eura smanje tri odsto, a one iznad te sume oko 500 eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније